Sensatie in La Liga: Eibar-keeper scoort tegen Atlético Madrid

Reacties

De doelman van Eibar heeft donderdagavond voor een ware sensatie gezorgd door te scoren in het competitieduel met Atlético Madrid. Marko Dmitrovic benutte in de eerste helft koelbloedig een penalty.

Sensatie in La Liga: Eibar-keeper scoort tegen Atlético Madrid
© Pro Shots
Eibar
Eibar
1 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Dmitrovic is normaal gesproken (uiteraard) niet de aangewezen man om de penalty's te nemen bij Eibar, maar de Servisch international had voorafgaand aan het thuisduel met Atlético al laten weten dat hij de verantwoordelijkheid op zich zou nemen. De vaste nemers Sergi Enrich en Edu Exposito ontbraken namelijk tegen de koploper van Spanje.

Toen de bal in de openingsfase op de stip ging na een overtreding van Yannick Carrasco, kende Dmitrovic dan ook geen enkele twijfel. En dat terwijl hij oog in oog stond met zijn nauwelijks te passeren collega Jan Oblak. De Sloveen hoefde dit seizoen pas zes goals (!) te incasseren in La Liga, maar had geen enkele kans op de inzet van Dmitrovic.

En dus schreef de doelman van Eibar een klein beetje historie in La Liga. Daniel Aranzubia (Almería) was in februari 2011 namelijk de laatste keeper die scoorde in La Liga. En het was al sinds maart 2003 niet meer gebeurd dat een doelman scoorde uit een penalty in de hoogste afdeling van Spanje (Nacho González voor Las Palmas tegen Athletic de Bilbao).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.