Senesi steelt de Feyenoord-show met wereldgoal in spektakelduel

Reacties

Makkelijk ging het in eigen huis wederom niet, maar Feyenoord heeft zich zondagmiddag wél hersteld van de zwaar teleurstellende 1-1 tegen FC Twente van vorige week. De spotlights waren voor Marcos Senesi, die een wereldgoal maakte.

Senesi steelt de Feyenoord-show met wereldgoal in spektakelduel
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
4 - 2
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Feyenoord-trainer Dick Advocaat gunde Jens Toornstra tegen ADO zijn eerste basisplaats van het seizoen, omdat Mark Diemers vanwege een lichte knieblessure niet bij de wedstrijdselectie zat. De ervaren trainer moest kort voor de aftrap nóg een wijziging doorvoeren, omdat Nicolai Jørgensen in de warming-up geblesseerd raakte. De Deense pechvogel kampte de laatste jaren met veel blessureleed, maar sprak in de voorbereiding nog enthousiast over zijn fitheid en ambities. Hij krijgt tot nu toe ook het vertrouwen van Advocaat, maar moest zondag dus nog vóór de aftrap afhaken.

Opvallend was dat Feyenoord daardoor (naast doelmannen Nick Marsman en Ramón ten Hove) slechts vier veldspelers op de reservebank had zitten. Daarvan vielen er twee al in de rust in, want Luciano Narsingh en nieuwkomer João Carlos Teixeira kwamen voor de flets spelende Bryan Linssen en Orkun Kökçü. Met die twee laatstgenoemde spelers voor rust nog bínnen de lijnen, kwam Feyenoord al vroeg op achterstand. Na een fraaie pass van ADO-middenvelder Kees de Boer tastte centrumverdediger Lutsharel Geertruida helemaal mis, waardoor Jonas Arweiler de eerste Haagse goal van het seizoen kon binnenschuiven: 0-1.

Dat was een volgende domper voor Feyenoord, maar zeker ook voor Geertruida. Vanwege de blessure van Eric Botteghin speelt hij centraal, Bart Nieuwkoop verving hem op zijn beurt als rechtsback, maar uitgerekend de jongeling ging dus in de fout bij de openingsgoal. Die flater maakte Geertruida na een klein halfuurtje echter overtuigend goed, door uit een corner van Steven Berghuis fraai raak te koppen. De gelijkmaker was een lichtpuntje in een voor de supporters van het bijzonder slordig spelende Feyenoord toch vooral zeer frustrerende eerste helft.

Linssen kopte de bal rakelings naast, ook Senesi kon met het hoofd niet scoren en ADO-keeper Luuk Koopmans redde op een schot van Toornstra: veel verder kwam Feyenoord niet. Maar hoewel Advocaat halverwege met Teixeira en Narsingh dus twee aanvallende krachten inbracht, was het uitgerekend wéér een centrumverdediger die de show stal in De Kuip. De bal bleef hangen na een corner en werd slap weggekopt door De Boer, waarna Senesi het met een magistrale omhaal probeerde. Tot zijn eigen grote vreugde (en die van het Rotterdamse publiek) plofte de bal werkelijk schitterend achter Koopmans in de verre hoek.

ADO in zwaar weer
Dat leidde tot een feestje op de tribunes, maar de vreugde duurde niet overdreven lang: tien minuten later kwam ADO namelijk al langszij. Na een lage voorzet van Milan van Ewijk was er contact tussen Arweiler en de richting de bal duikende Feyenoord-goalie Justin Bijlow, de spits ging gretig naar de grond en verdiende zo een strafschop. Die nam hij zelf, maar zijn slappe poging werd gekeerd door Bijlow. De keeper kwam daarbij echter te vroeg van zijn plek, zo oordeelde de VAR terecht. Met beide voeten stond hij vóór de doellijn, waardoor de strafschop volgens de regels moest worden overgenomen. De herkansing was een prooi voor Shaquille Pinas.

Daarmee was de koek echter zeker nog niet op in het spektakelduel, want zo'n minuut na de 2-2 stond Feyenoord alweer op voorsprong. Ridgeciano Haps verstuurde een lage voorzet, waarna Narsingh de bal achter zijn standbeen langs bij Berghuis bezorgde. De captain had echter geen ruimte om te schieten en koos ervoor om de bal terug te geven aan Narsingh. De invaller bleef koel en schoof de 3-2 subtiel in de verre hoek. Kort voor tijd was Berghuis zelf de gevierde man. Feyenoord kreeg een penalty wegens hands van Pinas, al oordeelde de VAR dat scheidsrechter Dennis Higler het moment nog eens moest beoordelen. De arbiter bleef echter bij zijn standpunt en Berghuis joeg de bal vanaf elf meter vervolgens ziedend hard binnen.

Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-2, waardoor Feyenoord na drie wedstrijden op zeven punten staat. ADO verkeert tegelijkertijd nu al in zwaar weer, want de teller staat na evenveel duels op nul punten. Bovendien wacht de ploeg van trainer Aleksandar Rankovic een pittig programma. Volgende week wacht nog VVV-Venlo-uit, daarna staan er wedstrijden tegen subtoppers Vitesse en AZ (beide thuis) en een bezoekje aan titelkandidaat PSV op de rol.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Captain Kramer terug In De Kuip: 'Wat de buitenwacht vindt maakt niet uit'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.