Senesi en Haps terug bij Feyenoord, Teixeira en centrale verdediger op komst

Reacties

Feyenoord oefent dinsdag (16.00 uur) in Kufstein tegen Arminia Bielefeld, de eerste wedstrijd om de Helden Cup waaraan ook Hamburger SV en VfB Stuttgart deelnemen.

Senesi en Haps terug bij Feyenoord, Teixeira en centrale verdediger op komst
© Pro Shots

Het toernooi maakt deel uit van een trainingskamp van de Rotterdammers in Zuid-Duitsland. Daar legt Dick Advocaat de laatste hand aan een selectie die klaar moet zijn voor de start van de Eredivisie op 12 september en -later - de Europa League.

De trainer hoopt in dat kader deze week twee versterkingen te begroeten. Feyenoord is in verregaande onderhandeling met de Portugese middenvelder João Carlos Teixeira van Vitória Guimarães. Hoewel de coach een aantal dagen niets hoorde over zijn komst, gaat hij er nog steeds uit dat deze ex-speler van onder meer Sporting Lissabon, Liverpool en Brentford zich nog deze week meldt. Teixeira komt uit de koker van technisch directeur Frank Arnesen en Advocaat heeft op basis van beelden groen licht gegeven. Bovendien hoopt Advocaat deze week ook nog een ervaren centrale verdediger vast te leggen.

Nieuwe spelers zijn nodig omdat de selectie van Feyenoord te smal is. Advocaat is blij dat hij voor de strijd om de Helden Cup kan beschikken over een redelijk herstelde spelersgroep, na de slijtageslag van afgelopen weekeinde in Duisburg, waar Feyenoord ternauwernood genoeg spelers op de been kon brengen voor een mini-toernooi met Borussia Dortmund en MSV Duisburg. Feyenoord won beide wedstrijden in nagenoeg dezelfde samenstelling, wat betekende dat een aantal spelers 120 minuten in de benen had. 'Dat was onverantwoord', kijkt trainer Dick Advocaat terug, 'maar ik heb niemand horen zeuren of klagen en de spelers gingen ervoor. Dat we ook nog wonnen, is een mooi bijkomstigheid, maar het gaat om de manier waarop en dat zag er ook bij vlagen heel aardig uit.'

Advocaat kan in Kufstein weer beschikken over Marcos Senesi. De centrale verdediger ontbrak in Duisburg met lichte klachten. Ook Ridgeciano Haps is weer van de partij, maar linksback zal vermoedelijk pas vrijdag tegen Hamburger SV zijn rentree gaan maken bij Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Senesi
Meer over Senesi
Meer R. Haps
Meer over R. Haps
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.