Senegal draagt WK-succes op aan overleden held Diop

Reacties

De nationale ploeg van Senegal wilde Papa Bouba Diop eren met een overwinning op Ecuador. Dat dat gelukt is, vervult aanvoerder en matchwinner Kalidou Koulibaly met trots.

Senegal draagt WK-succes op aan overleden held Diop
© Pro Shots
Ecuador
Ecuador
1 - 2
Senegal
Senegal

Diop was een van de grote helden bij de Senegalezen toen de nationale ploeg in 2002 stuntte op het WK. Senegal verraste door ten koste van toenmalig regerend wereldkampioen Frankrijk naar de knock-outfase te gaan. Diop was de matchwinner tegen Frankrijk en scoorde in totaal drie keer op dat toernooi dat voor Senegal pas eindigde in de kwartfinale. De oud-middenvelder overleed op 29 november 2020 op 43-jarige leeftijd.

Het is vandaag dus precies twee jaar geleden dat Diop overleed. Dat gegeven ging niet onopgemerkt voorbij bij de nationale ploeg van Senegal. Koulibaly vertelde daar bij beIN Sports over: 'Het was een speciale dag voor ons als Senegalezen. Ons eerste doelpunt vandaag wilden we opdragen aan Papa Bouba Diop. We wilden echt iets speciaals bereiken voor hem vandaag. Hij was onze jeugd, hij betekende enorm veel voor het Senegalese voetbal. Zijn dood was een enorm verlies voor ons. Onze prestatie is voor hem. Ik heb zijn nummer op mijn aanvoerdersband.'

Koulibaly was enorm blij met de wijze waarop Senegal voor de ommekeer heeft gezorgd na de nederlaag tegen Oranje in de eerste poulewedstrijd. Senegal herstelde de schade met zeges op Qatar en Ecuador. 'Na de eerste wedstrijd waren er niet veel mensen meer die op ons rekenden. Wij wilden echt iets groots neerzetten. Ook al maakten zij nog gelijk, we hebben er altijd in geloofd. En hier staan we', zei de trotse aanvoerder.

Senegal speelt zondag in de achtste finale tegen de nummer één van Groep B.

Wereldkampioenschap

Stand Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.