Seizoenkaarten Utrecht vliegen de deur uit: ongekende recordstart

Reacties

FC Utrecht heeft op de eerste dag van de kaartverkoop al 1.706 seizoenkaarten verkocht. Het is een ongekende recordstart voor de Domstedelingen.

Seizoenkaarten Utrecht vliegen de deur uit: ongekende recordstart
© Pro Shots

Vorig jaar stond de teller na de eerste twaalf uur van de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen nog op 701 verkochte seizoenkaarten. Dat was toen een nieuw record voor Utrecht, maar nu zijn er dus al duizend meer verkocht. Een ongekende verpulvering van het oude record. En dat terwijl het dus nog onduidelijk is wanneer fans weer welkom zijn in de stadions zodra de Eredivisie weer begint.

Vanwege die onzekerheid besloot Utrecht de prijs van een seizoenkaart niet te verhogen en kwam het met allerlei aanbiedingen voor de trouwste fans. Op 1 juli, de dag van het vijftigjarig bestaan, lanceert de club een nieuw online platform waar de supporters kunnen meedingen naar speciale prijzen, zoals bijvoorbeeld het spelen van een wedstrijd met hun eigen team in Stadion Galgenwaard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dat resulteert dus in een run op de seizoenkaarten. 'In goede en minder goede tijden kunnen wij op de onvoorwaardelijke steun van onze supporters rekenen en dat waarderen wij enorm. Van de oprichting van FC Utrecht in 1970 tot de steun in de huidige moeilijke tijd. Het wordt hoe dan ook een bijzonder seizoen, maar samen met jullie komen we ook hier sterker uit. FC Utrecht zijn we samen!'

Utrecht hoopt nog altijd dat het de bekerfinale tegen Feyenoord te spelen. Zelfs het afwerken van de eindstrijd op Bonaire is een optie. De Domstedelingen zijn van mening dat ze door de KNVB benadeeld zijn, omdat hun een kans op directe plaatsing voor de Europa League is ontnomen. In de door de coronacrisis beëindigde Eredivisie had Willem II drie punten meer, maar ook een duel meer gespeeld.

Twente
Dat fans er ondanks de coronacrisis niet schuwen om hun seizoenkaarten te verlengen, bleek wel uit de verkoopcijfers van FC Twente. De Tukkers verkochten onlangs op de eerste dag al meer dan 7.000 seizoenkaarten. Inmiddels staat de teller al op ruim 12.000 verkochte abonnementen, zo bleek deze donderdag uit een update van de Eredivisie-club uit Enschede.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie eindelijk weer in de lift: 'Dat is vooral te denken aan fans FC Twente'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.