Seinen op groen voor Jansen in Heerenveen

Reacties

De play-offs zijn buiten bereik en de afloop van de strijd om de tv-tonnen met FC Groningen heeft SC Heerenveen niet helemaal in eigen hand. Toch staat er de komende weken nog wel wat op het spel voor de Friezen, specifiek de invulling van de trainerspositie richting het volgende seizoen.

Seinen op groen voor Jansen in Heerenveen

Interim-trainer Johnny Jansen heeft aangegeven dat hij de trainersvacature graag permanent zou willen invullen. Het is aan technisch manager Gerry Hamstra om daar in de nabije toekomst een afweging over te maken. Wat buiten kijf staat, is dat wat een eventuele vaste benoeming van Jansen betreft veel seinen op groen staan.

Onder supporters bestaat een sterke roep om een clubman in de dagelijkse leiding. Op directie- en managementniveau zijn er geen vacatures, zodat SC Heerenveen aan deze oproep alleen nog gehoor kan geven bij de invulling van de trainersfunctie.

Logische kandidaat
Jansen is wat dat betreft een logische kandidaat. Aan de ene kant vanwege het gebrek aan andere beschikbare coaches met een Friese achtergrond - Henk de Jong gaat naar SC Cambuur en Gertjan Verbeek is uitgesloten - en aan de andere kant omdat voor Jansen binnen de club zelf veel draagvlak is.

Als voormalig speler heeft hij zich in de afgelopen twintig jaar via de jeugdacademie opgewerkt naar het eerste elftal. Zodoende is hij bekend met alle geledingen en - bepaald niet onbelangrijk - weet hij alles van het ingewikkelde krachtenveld rond de club. Bovendien is een keuze voor Jansen financieel ook aantrekkelijk voor Heerenveen, dat zoals bekend moet passen en meten met zijn budgetten.

De combinatie van een afkoopsom voor de ontslagen Jan Olde Riekerink en een nieuwe, relatief dure trainer van buitenaf is moeilijk te rijmen met de financiële situatie van de club. Het doorschuiven van Jansen des te meer. Maar verreweg het belangrijkste argument is dat de ploeg onder Jansen aanmerkelijk beter is gaan spelen, zowel met als zonder bal.

Dat constateerde ook Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth vrijdag. 'Dit was een heel ander Heerenveen dan de ploeg die we gezien hebben op de analysebeelden. Ze speelden fantastisch', zei de Duitser na de gelukkige 2-1 zege. 'Wij hebben slechts gewonnen dankzij onze keeper.'

'Ik kan er nog niet veel over zeggen, want het is allemaal nog redelijk vers', reageert Gerry Hamstra op vragen over de trainerspositie en de kandidatuur van Jansen. 'Maar we gaan na het seizoen sowieso met Johnny om de tafel zitten.'

'Een jaar lang Olde Riekerink heeft Heerenveen niets opgeleverd'
Samenvatting Heracles Almelo - SC Heerenveen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.