Sein voor transfer Matusiwa nog op rood

Reacties

FC Groningen buigt vooralsnog niet als het gaat om de transferwens van Azor Matusiwa. De noorderlingen zijn niet onder de indruk van de Franse biedingen die op dit moment op tafel liggen.

Sein voor transfer Matusiwa nog op rood
© Pro Shots

Matusiwa's voorkeur heeft een transfer naar RC Lens, terwijl ook FC Metz interesse heeft. Het bedrag dat de Franse clubs op dit moment voor de middenvelder willen betalen, vindt Groningen echter te laag. FC Groningen ziet Matusiwa als belangrijke schakel en heeft de voorkeur om hem te behouden.

In een uitgesproken interview met RTV Noord liet Matusiwa onlangs weten op een breuk met Groningen uit te zijn. Tegen de achtergrond van die vertrekwens speelt mee dat de ex-Ajacied recent van zaakwaarnemer is gewisseld. Hij ruilde de begeleiding van Guido Albers in voor een internationaal kantoor, dat voornemens is hem naar de Ligue 1 te brengen. Vanwege het tot 2023 lopende contract van Matusiwa heeft Groningen echter een uitstekende onderhandelingspositie. Een transfer forceren zit er niet in voor Matusiwa, zo heeft de club hem dan ook laten weten.

Naast Matusiwa is zoals bekend ook Deyovaisio Zeefuik gewild. Voor hem zijn Hertha BSC en Southampton in de markt. Groningen heeft contact gelegd met zijn potentiële opvolger Linus Wahlqvist, die transfervrij is na zijn vertrek bij Dynamo Dresden. Wahlqvist kan meer verdienen bij een transfer naar Engeland, maar ziet een stap naar de Eredivisie als het beste voor zijn ontwikkeling.

Voor de vacature centraal in de verdediging is Groningen nog altijd in gesprek met Manchester City, over een langer verblijf van Ko Itakura. Daarnaast zoekt de club nog naar een spits en een creatieve aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer A. Matusiwa
Meer over A. Matusiwa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.