Seedorf onderweg naar Deportivo La Coruña

Reacties

Clarence Seedorf is op weg naar Deportivo La Coruña. De 41-jarige trainer arriveert maandagmiddag in Spanje om de laatste details af te ronden en dan een contract te ondertekenen.

Seedorf onderweg naar Deportivo La Coruña

Zondag werd al duidelijk dat Seedorf nadrukkelijk in beeld was bij Deportivo als opvolger van Cristóbal Parralo, die afgelopen weekend werd ontslagen. De club schakelde vervolgens snel en lijkt Seedorf nu binnen te hebben. De 87-voudig Oranje-international wordt dan de enige Nederlandse trainer in de vijf sterkste Europese competities.

Voor Seedorf wordt het zijn derde avontuur als eindverantwoordelijke. In januari 2014 begon hij zijn trainerscarrière meteen met een zware klus bij AC Milan, waar hij een half jaar voor de groep stond. Twee jaar later ging hij in China aan de slag bij Shenzhen FC op het tweede niveau. Sinds zijn vertrek in december 2016 zat Seedorf zonder baan.

Bij Deportivo wacht hem een pittig karwei. De club wist de afgelopen drie seizoenen ternauwernood degradatie uit de Primera División te voorkomen, maar staat op dit moment onder de streep. Onder Parralo slikte Depor veertien tegendoelpunten in de laatste drie duels, waardoor de club afzakte naar de achttiende plaats.

De verwachting is dat Seedorf bij Deportivo een contract tekent tot het einde van het seizoen.

In oktober sprak Clarence Seedorf in een uitgebreid interview met VI over zijn voetbalvisie en over zijn eerste twee avonturen als hoofdtrainer:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.