Seedorf en Depor op rand van afgrond door doemscenario

Doordat Levante maandag een 1-3 zege op Athletic de Bilbao heeft geboekt, lijkt degradatie onvermijdelijk voor het Deportivo La Coruña van Clarence Seedorf. De achterstand op de concurrent in de strijd om lijfsbehoud is door het resultaat immers gegroeid naar negen punten.

De openingsfase van het duel bracht nog goed nieuws voor Seedorf: de thuisploeg kwam op voorsprong door een weergaloze knal van Raúl García in de kruising. Maar in de vijf minuten voor rust was middenvelder Enis Bardhi goud waard voor Levante. De Macedoniër verraste doelman Kepa Arrizabalaga twee keer op haast identieke wijze uit een vrije trap vanaf de hoek van het strafschopgebied in de korte hoek.

Daarmee bevestigde Bardhi zijn status als vrijetrappenspecialist van La Liga. De 22-jarige middenvelder was vier keer trefzeker uit vijftien vrije trappen en kan zodoende een beter moyenne overleggen dan bijvoorbeeld Lionel Messi. Nog belangrijker: de vrije trappen lijken Levante een beslissend zetje richting lijfsbehoud te geven. Bilbao kwam de dubbelslag niet meer te boven, in de slotfase deelde José Morales na een geweldige solo met de 1-3 de genadeklap uit.

Daardoor koestert Levante met nog vier wedstrijden te gaan een voorsprong van negen punten op Deportivo. De ploeg van Seedorf staat op plek achttien; dat betekent aan het einde van de rit directe degradatie. Zondagavond wacht voor Depor het thuisduel met Barcelona. De Catalaanse grootmacht is bij minimaal een gelijkspel kampioen.