Seedorf blijft geloven in ontsnapping: 'Dit was niet onze laatste kans'

Reacties

Clarence Seedorf gelooft nog altijd in handhaving met Deportivo La Coruña, hoewel de landskampioen van 2000 zaterdag duur puntenverlies leed tegen Las Palmas (1-1).

Seedorf blijft geloven in ontsnapping: 'Dit was niet onze laatste kans'

Daags na de zege van concurrent Levante moest Deportivo eigenlijk winnen om niet verder weg te zakken in het degradatiemoeras. 'We verdienen meer dan dit gelijkspel. Aan de strijdlust en de intensiteit van de ploeg lag het niet. Maar als je zes of zeven kansen krijgt om te scoren, dan moet je er meer dan één benutten', legt Seedorf de vinger op de zere plek.

Deportivo La Coruña moest al meteen in de achtervolging tegen Las Palmas. Alen Halilovic werd geen strobreed in de weg gelegd op weg naar zijn 0-1. 'In de eerste minuten stond er spanning op de ploeg. Anders kan ik de manier waarop de openingstreffer tot stand kwam niet verklaren', aldus Seedorf. 'Iedereen stond vast na ons balverlies.'

De ploeg van Seedorf bezet de negentiende plaats in La Liga en heeft zeven punten minder dan de 'veilige' zeventiende positie, die thans door Levante wordt ingenomen. 'Ik heb een hekel aan verliezen of gelijkspelen. Maar ik ben nog steeds hoopvol. Dit was niet onze laatste kans. Met de spelers die we vandaag hebben gezien gaan we na de interlandweek weer verder. We hebben nog negen wedstrijden te gaan en ik ben ervan overtuigd dat we tot overwinningen gaan komen.'

Na de interlandperiode neemt Deportivo La Coruña het achtereenvolgens op tegen Atlético Madrid (uit), Málaga (thuis), Athletic Bilbao (uit) en Sevilla (thuis).

In de komende VI, die vanaf woensdag verkrijgbaar is, staat een reportage over Deportivo La Coruña.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.