Scouts van Ajax zien Sylla volledig door het lint gaan in Belgische topper

Reacties

Abakar Sylla is zondagmiddag door het lint gegaan tijdens de wedstrijd tussen RC Genk en Club Brugge. De verdediger van Club ontving een rode kaart, waarna hij ruzie kreeg met ploeggenoten en op weg naar de kleedkamer tegen een deur trapte.

Scouts van Ajax zien Sylla volledig door het lint gaan in Belgische topper
© Ziggo Sport
Genk
Genk
3 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Sylla kwam in de eerste helft nog goed weg met een gele kaart na een forse charge op Joseph Paintsil. De gehele bank van Genk wilde een rode kaart zien, maar arbiter Lawrence Visser besloot anders. In de tweede helft beging Sylla in de ogen van Visser een overtreding op Paul Onuachu. De scheidsrechter leek niet van plan om een tweede gele kaart te geven, maar deed dat wel nadat de stoppen doorsloegen bij Sylla, die een bal weggooide en wegwerpgebaren maakte.

Ploeggenoten moesten Sylla tot bedaren brengen, maar dat lukte niet echt. De Ivoriaan richtte zijn woede af op zijn medespelers, onder wie aanvoerder Hans Vanaken. Op weg naar de kleedkamer trapte hij nog tegen een deur. Hij ontving de rode kaart bij een 2-1 achterstand. Genk won de topper uiteindelijk met 3-1 en staat nog steviger op de koppositie in België.

Debuterend trainer Scott Parker van Club sprak na afloop met Sylla. 'Hij is jong, maar heeft enorm veel potentieel', zei hij tegen de Belgische pers. 'Ik ben ook jong geweest en heb ook fouten gemaakt, maar dit was stom van hem. Ik wil passie zien, maar er is een lijn die je niet kan overschrijden. We zullen hem ondersteunen en proberen uit te leggen dat hij zijn emoties onder controle moet leren houden.'

Ajax
Eerder deze week werd duidelijk dat Sylla in beeld is bij Ajax. Een delegatie van de regerend kampioen van Nederland zat op de tribune bij de wedstrijd. Op het onderwerp discipline zal het scoutingsrapport vermoedelijk niet positief zijn. Sylla pakte eerder dit seizoen ook al rood in een andere topper: op 16 oktober werd hij weggestuurd in het gewonnen duel met Anderlecht (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.