Scorende Veltman ziet onverwachte heldenrol in slotseconde verdampen

Reacties

Joël Veltman heeft maandagavond zijn allereerste goal in Engelse dienst gemaakt. Die treffer leek ook direct een belangrijke te worden, maar in de dying seconds zag de ex-Ajacied hoe zijn Brighton & Hove Albion alsnog instortte.

Scorende Veltman ziet onverwachte heldenrol in slotseconde verdampen
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
1 - 2
Crystal Palace
Crystal Palace

Er hadden tijdens het duel tussen de nummer 16 en de nummer 14 van de Premier League vier Nederlanders aan de aftrap kunnen staan, maar het waren er slechts twee. In tegenstelling tot bankzitter Davy Pröpper begon Veltman wél in de Brighton-basis, terwijl Patrick van Aanholt vanaf de bank moest toezien hoe landgenoot Jairo Riedewald vanaf de aftrap binnen de lijnen stond bij Crystal Palace.

Zij zagen allemaal hoe de bezoekers in de eerste helft op 0-1 kwamen door een schitterende hakbal van Jean-Philippe Mateta, uit een lage voorzet van Jordan Ayew. Tien minuten na de pauze was het vervolgens Veltman die de 1-1 binnenwerkte. Hij was mee opgestoomd en kreeg de bal met wat mazzel voor zijn voeten, waarna hij 'm met links binnenschoot. Dat was voor de verdediger zijn allereerste goal sinds zijn zomerse overstap van Ajax naar Engeland.

Daarmee leek hij een punt te redden voor het tegen degradatie knokkende Brighton, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd ging het alsnog helemaal mis. Na een voorzet vanaf links nam Christian Benteke de bal ineens op de pantoffel: 1-2. Daarmee dompelde hij de thuisploeg in diepe rouw en maakte hij de goal van Veltman in één klap niets meer waard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.