Scorende Van Dijk garantie voor succes, ook in 'Jekyll en Hyde'-wedstrijd

Reacties

Bij Liverpool kunnen ze met een gerust hart achterover leunen als Virgil van Dijk scoort. Want het is een garantie voor een overwinning.

Scorende Van Dijk garantie voor succes, ook in 'Jekyll en Hyde'-wedstrijd
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Van Dijk leverde zondag met de openingstreffer zijn bijdrage aan de overwinning op Crystal Palace. Zijn snoeiharde kopbal leidde tot lof van Gary Lineker. 'Hij kopte zo hard, dat hij ook raak had gekopt van buiten het strafschopgebied', twitterde de Engelse oud-international vol bewondering.

De overtuigende kopbal bleek de voorbode van een succesvolle middag. Dat is geen verrassing gezien het verleden van Van Dijk bij The Reds. Met zijn succes tegen Crystal Palace zette de Oranje-international een bijzondere reeks voort. Want in alle dertien wedstrijden waarin hij scoorde voor Liverpool, stapte hij ook als winnaar van het veld. Deze honderdprocent-score is een record voor The Reds.

Manager Jürgen Klopp was in zijn nopjes met het succes op Selhurst Park, waarvoor Van Dijk de basis legde. De Duitser was tijdens de wedstrijd niet gerust geweest op een goede uitkomst. 'Het was een beetje Jekyll en Hyde-voetbal', verwees hij naar het vermaarde boek om het verval van zijn ploeg te beschrijven. 'Je kon zien hoe goed we kunnen zijn. We waren ongelooflijk goed in de eerste 35 minuten. Maar daarna werden we slordig en speelden we niet meer compact.'

Uiteindelijk bleef dat zonder gevolgen voor Liverpool en bleef de garantie van een Van Dijk-doelpunt ook intact.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.