Scorende Memphis blijft in race voor eerste prijs met Lyon

Olympique Lyon heeft zich donderdag met de hakken over de sloot geplaatst voor de laatste acht in het toernooi om de Coupe de France. Memphis Depay scoorde, werd gewisseld en zag vanaf de kant dat een debacle tegen Red Star werd voorkomen middels een zege in de strafschoppenserie.

Red Star
Red Star
ns
2 - 2
Olympique Lyonnais

De formatie van trainer Rudi Garcia beleefde nog een vlekkeloze eerste helft tegen de club die uitkomt in de derde afdeling. Na de 0-1 van Lucas Paquetá maakte Memphis er vlak voor rust 0-2 van door een verdedigende fout bij de underdog af te straffen.

Alles wees op een zorgeloze avond voor Lyon, maar niets was minder waar. Dankzij goals van Pape Meissa Ba en Jimmy Roye dwong Red Star zowaar een strafschoppenserie af (van een verlenging was geen sprake). Memphis gaf daarin geen acte de presence: de Oranje-international werd na 66 minuten gewisseld.

Door de zwaarbevochten overwinning behoudt Memphis de kans om nog een prijs over te houden aan zijn Lyon-loopbaan, mocht hij besluiten z'n aflopende verbintenis niet te verlengen. Na ruim vier jaar staat de trofeeënteller nog op nul. In de Ligue 1 is Lyon afhankelijk van misstappen van Lille, Paris Saint-Germain en AS Monaco.

In een eerder stadium plaatsten onder meer Paris Saint-Germain en AS Monaco zich al voor de laatste acht van het bekertoernooi.