Scorende Lang blijft met Club Brugge in de race voor CL-overwintering

Club Brugge blijft in de race voor een vervolg in de Champions League. De Belgen wonnen woensdag overtuigend van Zenit Sint-Petersburg, mede dankzij een treffer van Noa Lang, en hopen volgende week Lazio nog te kunnen passeren op de ranglijst.

Club Brugge
Club Brugge
3 - 0
Zenit Sint-Petersburg

Ruud Vormer speelde tegen Zenit Sint-Petersburg zijn vijfhonderdste wedstrijd uit zijn spelersloopbaan en voor de middenvelder van Club Brugge werd het een mijlpaal om nog eens aan terug te denken. Zenit kwam weliswaar als eerst tot scoren, maar de treffer van Aleksandr Erokhin werd afgekeurd vanwege buitenspel. De goal van Charles De Ketelaere mocht even later wél gevierd worden: 1-0.

Club, met naast Vormer ook Lang in de basis, ontsnapte vlak na rust opnieuw aan een tegentreffer. Nu was het Daler Koezjajev die scoorde, maar zijn goal werd geannuleerd vanwege hands. Met drie verse krachten binnen de lijnen voerde Zenit in de tweede helft de druk op en Club werd naar achteren gedrukt. De thuisploeg hield echter stand en kreeg een penalty van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, na een overtreding op De Ketelaere. Hans Vanaken schoot vanaf elf meter de 2-0 binnen.

Met deze treffer was de wedstrijd gespeeld. Zenit leek niet het geloof te hebben dat een comeback er nog in zat en Club was op het eigen veld heer en meester. Dat werd ook beloond met een volgend doelpunt, gemaakt door Lang. De aanvaller nam een strakke voorzet van Emmanuel Dennis goed aan en schoot knap raak, voor zijn eerste doelpunt ooit in de Champions League. Zo werkte Club aan het vertrouwen voor de laatste speelronde, waarin het volgende week op bezoek gaat bij Lazio. Bij een overwinning in Italië gaat Club naar de laatste zestien in het miljardenbal; de Belgen zijn sowieso zeker van Europa League-voetbal.

Borussia Dortmund
1 - 1
Lazio
Lazio

Erling Haaland was in vier Champions League-wedstrijden al goed voor zes doelpunten voor Borussia Dortmund, maar kon zijn ploeg woensdag niet van dienst zijn tegen Lazio. De spits liep op de afsluitende training een spierblessure op en komt dit kalenderjaar niet meer in actie. Zo hoefde Wesley Hoedt, basisspeler in de defensie van Lazio, zich niet druk te maken over het Noorse fenomeen.

In de afwezigheid van Haaland stond Raphaël Guerreiro op als doelpuntenmaker voor Dortmund. Giovanni Reyna  kreeg de bal kort voor rust bij Thorgan Hazard, die met een directe pass de wegsprintende Guerreiro wegstuurde. De Portugees international promoveerde het fraaie passje tot een assist en schoot Dortmund zo met een goed gevoel de kleedkamer in.

Ciro Immobile zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker. De topspits van Lazio had al een grote kans gemist, voordat hij mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Nico Schulz op Sergej Milinkovic-Savic. Immobile wist met dit buitenkansje wel raad en bracht de score terug in evenwicht. Lazio wilde meer, maar kreeg dat niet. De Italianen moeten daardoor nog hun best doen tegen Club Brugge, terwijl Dortmund zeker is van een plek in de volgende ronde.