Scorende Karsdorp ziet AS Roma op miraculeuze wijze ontsnappen

Reacties

Rick Karsdorp heeft zaterdag zijn eerste goal gemaakt voor AS Roma en daarmee bijgedragen aan een moeizame overwinning op Spezia. In de slotfase gingen de emoties alle kanten op. 

Scorende Karsdorp ziet AS Roma op miraculeuze wijze ontsnappen
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
4 - 3
Spezia
Spezia

Karsdorp, dit seizoen een vaste basiskracht in het elftal van Paulo Fonseca, was in de tweede helft verantwoordelijk voor de 3-1. De vleugelverdediger zag Leonardo Spinazzola aan de linkerkant doorbreken, sprintte naar de tweede paal en tikte uit een lage voorzet binnen. Op de doellijn deed Spezia-verdediger Riccardo Marchizza nog zijn best om de bal weg te werken, maar zonder succes.

Voor Karsdorp betekende het de eerste keer dat hij scoorde, maar alweer de vijfde competitiegoal van Roma waarin hij dit seizoen een direct aandeel had. Eerder was hij al goed voor vier assists. In de Serie A is er geen enkele verdediger die op dit punt hoger scoort dan Karsdorp, die zichzelf helemaal opnieuw lijkt te hebben uitgevonden. Daarmee verrast hij in Italië vriend en vijand.

Na de treffer van Karsdorp werd het weer spannend met de 3-2 van Diego Farias, waarna Spezia (nog zonder de geblesseerde Jeroen Zoet) de jacht op de gelijkmaker inzette. Karsdorp maakte tien minuten voor tijd plaats voor Bruno Peres en vanaf de bank zag de Nederlander zijn heldenrol in rook opgaan. Daniele Verde deed zijn oude ploeg pijn met de 3-3.

Er leek hierna niet meer voldoende tijd te zijn voor Roma om opnieuw op voorsprong te komen, maar dit lukte toch nog. Bij de 4-3 was er een belangrijk aandeel voor de vervanger van Karsdorp: Peres legde de bal klaar voor Lorenzo Pellegrini, die vol overtuiging binnen knalde.

Roma klimt dankzij de zege naar de derde plek in de Serie A, al moet daarbij gezegd worden dat de hoofdstedelingen al twee duels meer gespeeld hebben dan nummer vier Napoli.

Fonseca zal hopen dat de zege weer wat rust binnen de kleedkamer terugbrengt:

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.