Bayern München heeft zondag met een zege op Hertha BSC de status van koploper waargemaakt. Voor VfL Wolfsburg blijft het crisis.

Hertha BSC
Hertha BSC
1 - 4
Bayern München

Corentin Tolisso had vorige week in de schaduw van goalgetter Robert Lewandowski zijn bijdrage geleverd aan de Bayern-overwinning op 1. FC Köln. De Fransman had met zijn eerste goal van het seizoen weer een teken van leven gegeven na periode vol blessureleed en twijfels over zijn toekomst in Beieren.

De middenvelder onderstreepte zondagavond tegen Hertha BSC dat het geen kortstondige opleving was. Nadat zijn treffer in de tweede minuut op advies van VAR was afgekeurd, was het halverwege de eerste helft wel raak met Tolisso als gevierde man.

Met zijn rake kopbal legde Tolisso de basis voor een zorgeloze avond van Bayern in München. Hertha BSC was niet bij machte voldoende weerwerk te leveren. Thomas Müller onderstreepte dat op slag van rust met de 0-2. Een kwartier voor tijd gooide Leroy Sané na een fout van keeper Alexander Schwolow de wedstrijd in het slot namens Bayern. Serge Gnabry vergrootte de feestvreugde voor de gasten, die met de zege de voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund weer op zes punten brachten.

De goal van Jurgen Ekkelenkamp, die koud binnen de lijnen in de tachtigste minuut scoorde, was voor Hertha niet meer dan een doekje voor het bloeden. De Berlijnse ploeg blijft door de nederlaag in de gevarenzone.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
VfL Wolfsburg

De problemen van VfL Wofsburg zijn allerminst achter de rug. Na een voorzichtig teken van herstel met het gelijkspel tegen Hertha BSC moesten Die Wölfen andermaal een nederlaag slikken. RB Leipzig maakte zondag in het laatste kwartier het verschil met goals van Willi Orban en Josko Gvardiol.

Door de verliesbeurt is Wolfsburg, waar Wout Weghorst de negentig minuten volmaakte, naar de vijftiende plaats gezakt. Desondanks werd na afloop het vertrouwen uitgesproken in trainer Florian Kohfeldt. 'We moeten samen door deze fase heen', aldus directeur Marcel Schäfer.