Scorende Dilrosun niet meer weg te denken uit basis Hertha BSC

Javairo Dilrosun ontwikkelt zich tot een zeer belangrijke speler voor Hertha BSC. De aanvaller scoorde ook vrijdagavond weer en droeg daarmee bij aan de overwinning op Fortuna Düsseldorf.

Hertha BSC
Hertha BSC
3 - 1
Fortuna Düsseldorf

Dilrosun miste de eerste twee wedstrijden van dit Bundesliga-seizoen vanwege een blessure en moest het vervolgens doen met invalbeurten tegen Schalke 04 en FSV Mainz 05. Deze twee duels werden allebei verloren. Vervolgens kwam Dilrosun in de basiself terecht en de jonge Nederlander betaalt het vertrouwen van zijn coach Ante Covic terug.

Dilrosun scoorde eerst met een geweldige slalom tegen SC Paderborn, dat mede door dit werelddoelpunt met 2-1 werd verslagen. Vervolgens was de aanvaller ook trefzeker in de 0-4 zege op 1. FC Köln en vrijdag scoorde Dilrosun in zijn derde wedstrijd op rij. De Nederlander, die eerder deze vrijdag in de selectie van Jong Oranje werd opgenomen, schoot vlak voor rust de 2-1 binnen. Na een voorzet van Vladimir Darida liet Dilrosun doelman Zackary Steffen kansloos met een handige voetbeweging.

Een kwartier in de tweede helft haalde Covic Dilrosun naar de kant. De aanvaller zat pas net op de bank, toen Darida de 3-1 maakte. Düsseldorf kwam die klap niet te boven en dus bleven de punten in Berlijn. Hertha staat na zeven speelronden op tien punten en bezet daarmee de tiende plaats in de Bundesliga. Fortuna Düsseldorf staat met vier punten veertiende.