Scorende Babel houdt gemengde gevoelens over aan Galatasaray-debuut

Reacties

Ryan Babel is bij zijn eerste wedstrijd voor Galatasaray direct opgevallen. De aanvaller was met twee doelpunten tegen RB Leipzig persoonlijk succesvol, maar kon een 3-2 nederlaag niet voorkomen.

Scorende Babel houdt gemengde gevoelens over aan Galatasaray-debuut

Babel (32) tekende eind juni een driejarig contract bij Galatasaray. Dat was pikant, aangezien hij in het verleden bij Besiktas speelde. Die club probeerde hem aan het einde van het afgelopen kalenderjaar nog langer te binden, maar toen er geen akkoord werd bereikt, werd Babel op de transferlijst geplaatst.

De aanvaller maakte het afgelopen seizoen op huurbasis af bij Fulham, dat degradeerde uit de Premier League en Babel daarom niet kon behouden. Bij Galatasaray keerde hij terug in Turkije en vrijdag maakte Babel zijn officieuze debuut, in de oefenwedstrijd tegen RB Leipzig. Babel opende de score én verzorgde het slotakkoord, maar tussendoor was Leipzig driemaal trefzeker. En dus hadden de eerste Gala-doelpunten van Babel geen waarde.

Net als Babel had Ryan Donk een basisplaats bij Galatasaray. De 33-jarige defensieve middenvelder staat sinds begin 2016 op de loonlijst bij Cim Bom, al kwam hij in het seizoen 2016/17 op huurbasis uit voor Sevilla. In de afgelopen twee seizoenen werd Donk met Galatasaray kampioen van Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.