Scorende Babel en debuterende Karius laten zege glippen

Ondanks een doelpunt van Ryan Babel heeft Besiktas zondagavond opnieuw puntenverlies geleden in de Turkse competitie. Het debuut van Loris Karius eindigde daardoor in een teleurstelling.

Bursaspor
Bursaspor
1 - 1
Beşiktaş
Beşiktaş

Besiktas plaatste zich donderdag ten koste van Partizan Belgrado voor de Europa League. De Serviërs werden met 3-0 verslagen en Besiktas wilde die vorm graag doortrekken in de Turkse Süper Lig. In de 51ste minuut leek die wens uit te komen, toen Babel de bezoekers op voorsprong zette. De Amsterdammer rondde uitstekend af na een pass van Oguzhan Özyakup: 0-1.

Debutant Karius was vervolgens belangrijk voor zijn ploeg. De van Liverpool overgekomen doelman redde uitstekend in een één-tegen-één situatie. Vijf minuten voor tijd kreeg de Duitser echter alsnog de gelijkmaker om zijn oren. Invaller Diafra Sakho, die op Deadline Day werd gehuurd van Stade Rennes, kwam goed voor zijn man bij de eerste paal en tikte de 1-1 binnen.

Omdat Besiktas vorige week in eigen huis verloor van Antalyaspor, komt de Turkse topclub op zeven punten uit vier duels. Dat zijn er zes minder dan koploper Kasimpasa en drie minder dan concurrenten Galatasaray en Istanbul Basaksehir. Het Fenerbahçe van Phillip Cocu staat met drie punten op de veertiende plaats.

Babel meldt zich deze week bij Oranje voor de interlands tegen Peru (donderdag) en Frankrijk (zondag).