'Scolari bondscoach Portugal'

Luis Felipe Scolari wordt bondscoach van Portugal. Volgens zijn zaakwaarnemer wordt de coach, die deze zomer Brazilië naar de wereldtitel leidde, de opvolger van Antonio Oliveira (r). Scolari (l) wordt de tweede buitenlandse bondscoach van Portugal.

'Scolari bondscoach Portugal'

De berichten zijn nog niet bevestigd door de Portugese bond, die de overeenkomst volgens de Portugese media binnen enkele dagen officieel naar buiten brengt. Er moet nog gesproken worden over enkele details van het contract dat op 1 januari zou ingaan. De onderhandelingen zullen worden versneld, nu uit de hoek van Scolari de witte rook wordt gemeld.

'Luiz Felipe Scolari is de coach van de Portugese nationale ploeg tot juli 2004, dat wil zeggen tot het einde van het Europees kampioenschap', zei Acaz Fellenger voor de Portugese radio. Portugal heeft zich als organiserend land automatische geplaatst. Volgens de zaakwaarnemer van Scolari heeft de 54-jarige trainer zijn besluit woensdag telefonisch doorgegeven aan Gilberto Madail, president van de Portugese voetbalbond. 'Luiz Felipe vertrouwt het woord van de president, en de president vertrouwt het woord van Luiz Felipe.'

Scolari zat sinds het WK zonder werk. Na het behalen van de wereldtitel met Brazilië hield hij de eer aan zichzelf. Naar verluidt legde daarna hij aanbiedingen om bondscoach te worden van Mexico, Italië en Uruguay naast zich neer. Begin november liet de Braziliaan weten dat hij eind november de onderhandelingen met de Portugese bond wilde afronden.

Sinds het WK was de Portugese voetbalbond op zoek naar een nieuwe bondscoach, die definitief de plaats van Antonio Oliveira zou innemen. Na het mislukte WK werd Antonio Oliveira aan de kant geschoven. De laatste maanden heeft Augustino Oliveira als interim-bondscoach gefungeerd. Als Scolari werkelijk aan de slag gaat in Portugal zal hij de tweede buitenlandse bondscoach zijn. In 1966 ging zijn landgenoot Otto Gloria hem voor. Onder leiding van deze Braziliaanse coach bereikte Portugal de halve finale van het WK.

Bekijk hier al onze video's