Schwaab trekt deur bij PSV na drie jaar achter zich dicht

Reacties

Aan het verblijf van Daniel Schwaab bij PSV komt deze week een einde. De verdediger kon langer bij de club blijven, maar het zag er al langere tijd naar uit dat hij zou vertrekken. Schwaab verlaat Eindhoven om dichter bij zijn familie te zijn.

Schwaab trekt deur bij PSV na drie jaar achter zich dicht

Schwaab tekende drie jaar geleden een contract bij PSV en veroverde kort na binnenkomst de Johan Cruijff Schaal. In zijn tweede jaar kroonde hij zich met de club tot kampioen van Nederland. Met een uiterst belangrijke ingreep in de wedstrijd tegen AZ, kort voor het einde van het seizoen, leverde Schwaab een grote bijdrage aan de verovering van de titel de week erna.

Dit seizoen kende de Duitser voor de winterstop een goede eerste seizoenshelft. Daarna liep het wat minder. In de verloren kraker tegen Ajax (3-1) speelde hij een ongelukkige rol, met een eigen doelpunt en een overtreding op David Neres die Ajax een strafschop opleverde.

PSV wilde de dertigjarige verdediger graag behouden en gaf hem de tijd na te denken over de aanbieding. Schwaab had het nieuwe contractvoorstel lang in beraad, maar inmiddels is duidelijk dat hij na drie seizoenen mede om privé-redenen vertrekt. Hij mikt op een nieuwe club in Duitsland of daar dicht bij.

Álvarez
Ter vervanging heeft men in Eindhoven de Mexicaan Edson Álvarez op het oog. Die kan achterin zowel op de positie van Schwaab als op de rechterflank spelen, en is ook inzetbaar als verdedigende middenvelder. Ajax heeft eveneens interesse in Álvarez.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.