Schwaab (32) zet na vertrek bij PSV punt achter loopbaan

Reacties

Daniel Schwaab gaat niet langer op zoek naar een nieuwe club. De 32-jarige Duitser maakt donderdag bekend dat hij heeft besloten om een punt achter zijn spelersloopbaan te zetten.

Schwaab (32) zet na vertrek bij PSV punt achter loopbaan
© Pro Shots

Schwaab was voor het laatst actief bij PSV, waar hij vier seizoenen onder contract stond. Vorig jaar nam hij al afscheid van de Eindhovenaren, maar vervolgens tekende hij toch nog een nieuw, eenjarig contract. Deze verbintenis werd na de komst van zijn landgenoot Roger Schmidt als nieuwe hoofdtrainer niet verlengd.

Na zijn vertrek bij PSV dacht Schwaab er al over na om zijn loopbaan te beëindigen. Vorige week heeft hij de knoop doorgehakt. 'Ik heb besloten om te stoppen met voetballen en me op andere taken te gaan richten', zegt de oud-verdediger tegen Kicker. 'Het was geen gemakkelijke beslissing, want zo oud ben ik nog niet en er kwamen zeker interessante aanbiedingen uit het buitenland. Maar uiteindelijk miste ik de overtuiging, dus de beslissing om te stoppen voelt goed voor mij.'

Schwaab is niet van plan om helemaal uit het wereldje te stappen. 'Ik heb in de afgelopen maanden goed nagedacht over wat ik verder zou willen', zegt hij. 'Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot het veld, daar ligt mijn passie.' Schwaab denkt dus na over het trainersvak. 'En dan misschien alleen als jeugdtrainer. Ik wil de jongens niet alleen de sport leren, maar ook normen en waarden bijbrengen.' Schwaab mag bij SC Freiburg, de club waar hij werd opgeleid, een kijkje in de keuken komen nemen.

Schwaab speelde in zijn profloopbaan voor vier clubs: Freiburg, Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart en PSV. Voor de Eindhovenaren kwam hij tot 130 wedstrijden. Het hoogtepunt van zijn tijd in Nederland was het winnen van de Eredivisie in het seizoen 2017/18.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.