Schuurs staat op voorpagina in Italië: 'De klappen na het gevecht'

Reacties

Perr Schuurs blijft de gemoederen bezighouden in Italië. De verdediger staat vrijdag op de voorpagina van Tuttosport: volgens de sportkrant is technisch directeur Davide Vagnati van Torino afgereisd naar Amsterdam om een deal te sluiten met Ajax. Eerder deze week schreef journalist Gianluca Di Marzio al dat Torino plannen had om zich te melden in Amsterdam.

Schuurs staat op voorpagina in Italië: 'De klappen na het gevecht'
© Pro Shots

In Tuttosport wordt de mogelijke komst van Schuurs beschreven als 'de klappen van de stier na het gevecht'. De stier is het symbool van de stad Turijn en heeft ook een prominente plek op het clublogo. Met 'het gevecht' wordt verwezen naar de veelbesproken, openlijke ruzie tussen technisch directeur Vagnati en trainer Ivan Juric, die ontevreden is over het transferbeleid. Door werk te maken van Schuurs, bewijst Vagnati de kritiek van zijn trainer serieus te nemen.

Schuurs heeft een contract tot medio 2025 bij Ajax. De 22-jarige verdediger kwam in januari 2018 over van Fortuna Sittard en speelde sindsdien 90 officiële wedstrijden in het eerste elftal en 31 in Jong Ajax. Met centrale verdedigers als Jurriën Timber, Daley Blind en Calvin Bassey voor zich in de pikorde wordt het moeilijk voor Schuurs om volgend seizoen veel speeltijd te krijgen. Wel kwam hij aan spelen toe in de laatste vier oefenwedstrijden van Ajax.

In een interview met Ziggo Sport zei Schuurs vorige week dat hij op zijn leeftijd iedere week moet spelen. 'We zullen in de aankomende weken gesprekken voeren over wat het beste is voor mij en wat Ajax wil', gaf hij aan. 'Ik heb met de trainer gesproken en het is niet voor niets dat Ajax me totaal niet wil laten gaan. Op dit moment heb ik er vertrouwen in en moet ik laten zien wat ik kan. Meer kan ik niet doen. In de komende weken zullen we zien of de situatie verandert.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.