Schuurs diep door het stof: 'Zo krijg ik nooit een basisplaats'

Reacties

Perr Schuurs heeft een enorme kater overgehouden aan zijn invalbeurt tegen Getafe. De verdediger van Ajax verspeelde in blessuretijd de bal, waarna de Spanjaarden er met veel man uitkwamen en Kenedy (via het been van Sergiño Dest) de 2-0 binnenschoot. 'Zo krijg ik nooit een basisplaats', klinkt het schuldbewust uit de mond van de balende Schuurs.

Schuurs diep door het stof: 'Zo krijg ik nooit een basisplaats'
© Pro Shots
Getafe
Getafe
2 - 0
Ajax
Ajax

De twintigjarige verdediger kwam ruim twintig minuten voor tijd in het veld voor Edson Álvarez en speelde zeker niet onaardig. Vlak voor tijd maakte Schuurs echter toch een beslissende fout. Hij leverde de bal zomaar in, waarna het veld open lag en Getafe de 2-0 maakte. Dat maakt de uitgangspositie voor Ajax om de achtste finales van de Europa League te bereiken een stuk lastiger.

Schuurs weet het en kon na zijn fout wel door de grond zakken, zo vertelt hij aan het ANP. 'Ik kan veel goede dingen doen, maar die foutjes in mijn spel moeten er echt uit. Natuurlijk baal ik hier enorm van. Hier word ik op afgerekend en dat is ook helemaal terecht.'

Schuurs wil zo graag basisspeler worden bij Ajax en speelt ook zeker niet onaardig. De fouten die hij maakt zijn echter beslissend en blijven daardoor hangen. Voor de winterstop ging het ook al mis in Alkmaar, waar Schuurs een sterke wedstrijd speelde tegen AZ. Vlak voor tijd lette hij echter niet goed op bij een hoekschop en maakte Myron Boadu het winnende doelpunt.

'En nu dit weer', verzucht Schuurs. 'We hebben natuurlijk niet alleen door mij verloren, maar ik heb mijn ploeg benadeeld. We moeten er zondag tegen Heracles weer staan. Maar daarvoor zal ik nog wel even denken aan de manier waarop het 2-0 werd. Dat was mijn fout.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.