Schubert volgende slachtoffer massaontslag Bundesliga

Reacties

Borussia Mönchengladbach heeft trainer André Schubert ontslagen. De ploeg sloot de desastreuze eerste seizoenshelft dinsdagavond af met een thuisnederlaag tegen VfL Wolfsburg (1-2).

Schubert volgende slachtoffer massaontslag Bundesliga

'We hebben de afgelopen dagen veel gepraat met André over de sportieve ontwikkelingen. Samen hebben we besloten dat het beter is om onze samenwerking te beëindigen', vertelt technisch directeur Max Eberl op de clubsite van Die Fohlen. Schubert was vorig seizoen de vervanger van de eind september 2015 vertrokken Lucien Favre en begon indrukwekkend aan zijn dienstverband als interim-trainer. Het deed de club besluiten hem in november definitief aan te stellen als hoofdtrainer.

In zijn eerste seizoen leidde Schubert Gladbach naar een knappe vierde plaats, waarna via de play-offs een ticket voor de Champions League werd bemachtigd. Dit seizoen presteert de club echter dramatisch. Na zestien speelronden heeft Gladbach al acht keer verloren en staat de club op een beschamende veertiende plaats, slechts drie punten boven de degradatiestreep.

'André heeft ons vorig seizoen geweldig geholpen en heeft het team van de laatste naar de vierde plaats geleid. De ontwikkeling van het elftal is nu echter om uiteenlopende redenen gestopt', vertelt Eberl. 'We zijn tot de conclusie gekomen dat een nieuwe externe impuls noodzakelijk is om de club, die altijd groter is dan het individueel, terug op het juiste pad te brengen. Ik bedank iedereen voor een geweldige tijd', reageert Schubert op de clubsite.

De 45-jarige Duitser is alweer de zevende trainer in de Bundesliga die de kerst niet haalt. Eerder werden Dirk Schuster (FC Augsburg), Norbert Meier (SV Darmstadt 98) Markus Kauczinski (FC Ingolstadt 04), Dieter Hecking (VfL Wolfsburg), Bruno Labbadia (Hamburger SV) en Viktor Skripnik (Werder Bremen) al de laan uit gestuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.