Schreuder: 'Wij zijn groeiende en ik ben misschien de enige die het ziet'

Alfred Schreuder ziet redenen om tevreden te zijn over de voortgang van Ajax. Na het gelijkspel in De Klassieker (1-1) zei de trainer van Ajax dat zijn team 'groeiende' is, maar dat hij wellicht de enige is die het ziet.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Ajax
Ajax

'Je ziet dat het team groeiende is en dat er een goede strijd in het team zit. Anders kom je ook niet terug in deze wedstrijd', zei Schreuder tegen ESPN. 'Feyenoord geeft het in het algemeen niet weg als ze voor komen. Wij komen goed terug in de wedstrijden en kregen nog meer mogelijkheden. Wij zijn groeiende en ik ben misschien de enige die het ziet.' De kritiek van de afgelopen maanden heeft Schreuder uiteraard ook meegekregen.

'Ik hoor en lees ook veel, vorige week was het ook niet goed, zeker het eerste kwartier niet', verwees hij naar de wedstrijd tegen FC Twente (0-0). 'Maar wij zijn ergens mee bezig en ik zie dat er echt een elftal op het veld staat, ook na de rode kaart van vorige week. Ik vind dat we een goede teamprestatie neerzetten.' Tegeen Feyenoord werd Ajax gaandeweg de wedstrijd sterker, zag Schreuder.

'In de eerste helft gebeurde niet heel veel voor beide doelen. Er waren weinig kansen aan beide kanten. Wij kregen goede kansen via Kudus en Timber, dat was het wel. Verder hebben we niet veel gecreëerd', gaf hij toe. 'We hadden moeite om de vrije man te vinden. Ik had het gevoel dat het druk zetten wel goed ging. Er waren veel duels. Feyenoord leek optisch misschien wat agressiever.'

'Gaandeweg de wedstrijd zie je dat het veel beter werd. Taylor en Berghuis gingen wat dichter bij elkaar spelen en Bergwijn viel goed in', zei de trainer, die Steven Berghuis niet wilde afvallen om het balverlies voorafgaand aan de 1-0. 'Volgens mij kan Sánchez ook aan de buitenkant positie kiezen, waardoor de bal makkelijker wordt en speel je het twee-tegen-één via de buitenkant uit. Dan kan Feyenoord niet doordekken.'

'Fouten horen bij het voetbal. Berghuis geeft in de tweede helft twee wereldopeningen. Dit hoort bij voetbal, ik ga niet zeggen dat het een verkeerde bal is', maakte hij duidelijk. 'Het was op voorhand een fantastische wedstrijd. Feyenoord was goed en we hebben in de tweede helft een prima Ajax hebben gezien, dat streed voor wat het waard was en goed terugkwam. Ik denk ook dat we op het eind misschien een penalty hadden verdiend', verwees Schreuder tot slot naar een duel tussen Quilindschy Hartman en Brian Brobbey.