Schreuder vreest niet voor ontslag: 'Voel me gesteund door de clubleiding'

Reacties

Er is onder de aanhang van Ajax veel kritiek op Alfred Schreuder, die het in de zomer overnam van Erik ten Hag en na het vertrek van een aantal basisspelers nog geen geoliede machine heeft weten te smeden in Amsterdam. De oefenmeester vreest echter niet voor het verliezen van zijn baan.

Schreuder vreest niet voor ontslag: 'Voel me gesteund door de clubleiding'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
PSV
PSV

Ajax leed tegen PSV de zevende nederlaag van het seizoen, terwijl het in het gehele vorige voetbaljaar maar zes keer onderuit ging. Bij een 0-2 tussenstand (het werd uiteindelijk 1-2) lieten de fans hun onvrede merken. Er werd geschreeuwd om het vertrek van Schreuder.

Op zijn persconferentie na afloop liet Schreuder weten dat hij de onvrede van de fans goed kon begrijpen. Is hij bang dat de druk van de supporters te groot wordt en dat hij binnenkort ontslagen wordt? 'Nee, daar ben ik zeker niet bang voor', zei Schreuder. 'Ik voel me absoluut gesteund door de clubleiding.'

'Er is altijd druk hier bij Ajax', vervolgde Schreuder. 'Je moet iedere wedstrijd winnen en de fans verwachten ook dat we thuis van PSV winnen. Dat vind ik ook terecht, die druk hoort erbij en ik vind ook dat wij normaal gesproken van PSV moeten kunnen winnen. We hebben vandaag gewoon geen goede wedstrijd gespeeld. In de afgelopen weken vond ik ons stukken beter spelen dan vandaag.'

Ajax krijgt al snel weer de kans om te reageren, want woensdagavond speelt het de inhaalwedstrijd tegen Vitesse. Wanneer de Amsterdammers dit thuisduel winnend afsluiten, nemen zij de koppositie weer over van PSV. De laatste wedstrijd voor de winterstop is zaterdag tegen FC Emmen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.