Schreuder verklapt basisspeler van Ajax tegen PSV

Reacties

Jay Gorter verdedigt zaterdag het doel van Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Trainer Alfred Schreuder kiest tegen PSV voor de 22-jarige doelman.

Schreuder verklapt basisspeler van Ajax tegen PSV
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 5
PSV
PSV

Ajax kent een tumultueuze recente geschiedenis als het aankomt op keepers. Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg keepten vorig seizoen regelmatig, maar raakten ook allebei geblesseerd. Uiteindelijk moest Andre Onana het seizoen afmaken. Onana vertrok in de zomer naar Internazionale.

Omdat Stekelenburg en Pasveer nog kampten met blessures begon Ajax met Gorter als keeper aan de voorbereiding. De doelman werd vorig jaar overgenomen van Go Ahead Eagles en keepte het afgelopen jaar vooral bij Jong Ajax. Nu krijgt hij de kans in de hoofdmacht. Pasveer maakte afgelopen dinsdag in het oefenduel met Shakhtar Donetsk wel zijn rentree, maar zit tegen PSV op de bank.

'We hebben drie prima keepers, twee oudere en een jongere met potentie', gaf Schreuder vrijdag aan tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen PSV. 'Het is nog niet zo dat ik nu zeg: "Dit wordt mijn keeper voor de toekomst." Maar ik kan wel zeggen dat Jay morgen start.'

In het geval van de Braziliaanse aanvaller Antony is dat nog de vraag. Hij is pas net terug van blessureleed. 'Antony is goed hersteld van dinsdag. Als er morgenochtend geen slechte berichten komen, is hij fit genoeg om te starten.' Schreuder gaf eveneens aan dat aanwinst Calvin Bassey speelgerechtigd is en bij de wedstrijdselectie van Ajax zit.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.