Schreuder tipt Bayern voor CL-eindzege: 'Deze ploeg heeft eigenlijk alles'

Reacties

Bayern München maakt zich op voor de Champions League-kraker tegen Barcelona, vanavond om 21.00 uur, en wordt voor dit duel gezien als de grote favoriet. Alfred Schreuder begrijpt dat wel: hij heeft Bayern onder Hansi Flick enorme stappen zien maken en tipt de ploeg ook voor de eindzege in het miljardenbal.

Schreuder tipt Bayern voor CL-eindzege: 'Deze ploeg heeft eigenlijk alles'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 8
Bayern München
Bayern München

Schreuder was in het afgelopen seizoen coach van 1899 Hoffenheim en won met 2-1 van het Bayern van Niko Kovac. Met het Bayern van Flick had zijn ploeg echter een stuk meer problemen. In de beker ging Schreuder met 4-3 onderuit en daarna volgde een 6-0 nederlaag in de competitie.

Het Bayern van Flick is een andere ploeg dan het Bayern van Kovac. 'De grootste winst zit erin dat het team weer gedisciplineerd en hongerig is. Dat zie je vooral terug in de manier van druk zetten', duidt Schreuder het contrast tegenover VI. 'Ze zijn daarin zó agressief onder Flick. Dat gebeurt op zo'n hoog tempo dat je daar bijna niet onderuit komt.' Flick kiest daarbij voor de juiste combinatie van spelers, meent Schreuder, en daarom is Bayern haast niet te kloppen.

De transformatie van Flick is er een van boerenslimheid. Dat wat goed heeft gefunctioneerd onder Kovac, zoals David Alaba centraal achterin en Alphonso Davies als linksback, laat hij onaangeroerd. Verdedigend heeft hij zijn eigen accenten geïntroduceerd met Thomas Müller als ‘rechterhand in het veld’ en agressieve druk naar voren.

Schreuder ziet Bayern daarom als dé favoriet voor de Champions League-winst. 'Als na een paar weken rust hun oude vorm weer kunnen vinden, dan geef ik ze een grote kans. Deze ploeg is zó compleet, die heeft eigenlijk alles. De beste keeper, een topspits, een geweldige linkerkant, enorm veel voetbal op het middenveld, diepgang vanaf de flanken en Müller in topvorm.'

Lees via VI PRO meer over de werkwijze waarmee Hansi Flick Bayern München gereanimeerd heeft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.