Schreuder sprak met teleurgestelde Berghuis: 'Goede reactie gegeven'

Alfred Schreuder kijkt terug op een uitstekende wedstrijd van Ajax. De trainer zag zijn ploeg met ruime cijfers winnen van FC Groningen. Schreuder kraakte nog wel een kritische noot en vertelde over zijn keuze om Steven Berghuis op de bank te zetten.

Ajax
Ajax
6 - 1
FC Groningen

'Ik ben heel blij met de vertoning van de spelers', zei Schreuder tijdens de persconferentie. 'Ik heb een heel goed Ajax gezien, met veel dynamiek en variatie in het spel. Goede aanvaller, mooie goals. Verdedigend was het prima, buiten de 1-1.'

Cyril Ngonge scoorde uit een Groningse counter. 'Als ik dan toch kritisch moet zijn, dan deden we het daar niet goed. Daar ben ik ook boos over geworden in de rust. Zoiets kán niet gebeuren. Het heeftte maken met scherpte in je hoofd. De tegenstander mag niet het gevoel krijgen dat die counter erin zit, dat wij niet goed opletten. Je moet sneller schakelen in je hoofd.'

Berghuis
Ajax heeft een brede selectie, waardoor Schreuder iedere week wel iemand moet teleurstellen. Tegen Groningen was dat Berghuis, die zijn plek moest afstaan aan Brian Brobbey. 'Daar was hij niet tevreden mee, dat lijkt me duidelijk', vervolgde Schreuder. 'Ik heb aangegeven wat mijn overweging was. Die blijft tussen hem en mij. Hij accepteerde het en reageerde vandaag goed.'

Berghuis viel in de tweede helft in en bepaalde de eindstand op 6-1 door een penalty te benutten. 'Hij kwam er energiek in en had goede loopactie. Bij de penalty nam hij zijn verantwoordelijkheid. Goed om dat te zien. We hebben veel goede spelers, ik snap dat iedereen wil spelen. Het gaat erom dat we goed met elkaar communiceren. We spelen zo veel wedstrijden en hebben iedereen nodig. We hebben allemaal hetzelfde doel: kampioen worden.'