Schreuder neemt het op voor Rensch: 'Hier wordt hij een grote kerel van'

Reacties

Ajax-trainer Alfred Schreuder stak Devyne Rensch na de nederlaag tegen AZ een hart onder de riem. De rechtsback van de Amsterdammers speelde zondag een ongelukkige rol bij de gelijkmaker van Mees de Wit.

Schreuder neemt het op voor Rensch: 'Hier wordt hij een grote kerel van'
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 1
Ajax
Ajax

Nadat Mohammed Kudus Ajax aan de leiding had gebracht, nam ex-Ajacied Mees de Wit vlak voor rust de gelijkmaker voor zijn rekening. Rensch probeerde een pass van Jordy Clasie richting De Wit met een sliding te onderscheppen, maar zijn poging mislukte.

Schreuder beschouwt de situatie als een leermoment voor Rensch. 'Hij hoeft daar geen sliding te maken. Devyne heeft een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen maanden. In het begin kreeg hij wat kritiek en een mindere wedstrijd hoort bij zijn ontwikkeling, al wil je dat liever niet zien. Hij moet zich er overheen zetten en hier wordt hij een grote kerel van', aldus de trainer van Ajax op de persconferentie.

Over de rol van de arbitrage in Alkmaar wilde Schreuder niet veel kwijt, al waren zijn spelers kritisch op het optreden van scheidsrechter Bas Nijhuis, merkte hij. 'Ik hoorde wel wat in de kleedkamer, maar we moeten niet naar de scheidsrechter wijzen. We hebben geen recht van spreken als we zelf niet leveren.'

Invaller Lorenzo Lucca hoopte een minuut voor tijd op een strafschop na een duel met Maxim Dekker, maar zowel Nijhuis als Rob Dieperink (VAR) zag geen reden om de bal op de stip te leggen. Schreuder keek met een tevreden gevoel terug op 'Plan-B' met de boomlange Italiaan in de punt van de aanval. 'Ik vond dat dat heel goed ging, als je kijkt naar de enorme kansen die we hebben gecreëerd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.