Schreuder legt uit waar hij verbetering ziet en zinspeelt op wijziging in staf

Reacties

Alfred Schreuder heeft voor het thuisduel met FC Volendam uitgelegd op welk vlak hij verbetering ziet bij Ajax. Ook ging de coach van de Amsterdammers in op de aanstaande wijziging in de technische staf.

Schreuder legt uit waar hij verbetering ziet en zinspeelt op wijziging in staf
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Schreuder wekte zondag verbazing door na het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord te zeggen dat hij verbetering ziet bij Ajax. Misschien wel als enige, voegde hij eraan toe. Het leverde de trainer veel kritiek op, maar de onder druk staande Schreuder bleef donderdagavond voor de aftrap van het competitieduel met Volendam bij zijn woorden tegenover ESPN.

'Je kan zien dat er een beter team op het veld staat, dat bezig is met elkaar', zei Schreuder. 'Wij vinden ook dat de lat in balbezit echt omhoog moet, dat klopt. Maar verdedigend vind ik het beduidend beter dan voor de winterstop, met uitzondering van het eerste kwartier tegen Twente.' Ook vindt Schreuder dat zijn ploeg beter in staat is de vrije man te vinden.

Deze week kwam er naar buiten dat de spelersgroep in gesprek met mental coach Joost Leenders zijn onvrede heeft uitgesproken over het functioneren van de technische staf. 'Het is niet nieuw dat hij met spelers praat of met leden van de staf praat', reageerde Schreuder. 'Dat is een goed gesprek geweest. Als er signalen uit de groep komen, moet je dat ook serieus nemen.'

Inmiddels is duidelijk dat John Heitinga in beeld is om assistent te worden van Schreuder. Dat wilde de coach van Ajax niet met zoveel woorden bevestigden, maar Schreuder ontkende ook niet dat er op korte termijn een wijziging in zijn technische staf gaan plaatsvinden. 'Ik denk dat er de aankomende dagen iets zal gebeuren', kondigde hij min of meer nieuws aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.