Schreuder lacht om bijzonder moment: 'Als hij er niet is, komt hij er niet in'

Reacties

Na afloop van het duel tussen De Graafschap en PEC Zwolle ging het niet alleen over de nipte zege van de koploper, maar ook over een bijzonder moment op de bank bij PEC. Trainer Dick Schreuder heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn beslissing om Younes Taha niet in te laten vallen.

Schreuder lacht om bijzonder moment: 'Als hij er niet is, komt hij er niet in'
De Graafschap
De Graafschap
0 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Schreuder had bankzitter Taha de warming-up in gestuurd en riep de middenvelder annex buitenspeler naar zich toe om in te vallen. Tot zijn grote schrik zag Taha dat hij zijn wedstrijdshirt vergeten was en dus snelde hij naar binnen. Toen hij tientallen seconden later weer terugkwam met het shirt in zijn hand, verwees zijn trainer hem weer naar de reservebank.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Soms gebeuren er dingen die hij niet moet doen', zei Schreuder na afloop met een glimlach voor de camera van ESPN. 'Op basis daarvan heb ik hem niet in laten vallen. Daar wil ik verder ook niets mee zeggen. We hebben dat besproken in de kleedkamer met iedereen erbij. Dat is klaar en Taha gaat gewoon vrijdag spelen.'

'We moeten wisselen op dat moment en als hij er niet is, dan komt hij er niet in. Dan komt er een ander in.' Zelfs de sprint die Taha trok om nog snel zijn shirtje uit de kleedkamer te halen, bracht Schreuder niet op andere ideeën. 'Dat was niet goed genoeg. Uiteindelijk ging deze wedstrijd aan hem voorbij, maar tegen NAC gaat hij gewoon spelen.'

Door de zege heeft de koploper van de Keuken Kampioen Divisie nu een voorsprong van zes punten op nummer twee Heracles Almelo, dat een wedstrijd minder speelde. Het gat naar nummer drie VVV-Venlo is vijftien punten. De bovenste twee ploegen promoveren direct naar de Eredvisie.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heracles Almelo
38
27
4
7
103-42
+61
85
2
PEC Zwolle
38
27
4
7
99-43
+56
85
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
4
Willem II
38
19
11
8
68-40
+28
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.