'Schreuder is geen Nagelsmann 2.0, maar ook geen Stevens'

Reacties

Alfred Schreuder verwisselt aankomende zomer zijn rol als assistent-coach bij Ajax voor een taak als eindverantwoordelijke bij 1899 Hoffenheim. Alexander Rosen, sportief directeur van de Duitse Club, kijkt op het clubkanaal met veel plezier vooruit op de komst van de Nederlander.

'Schreuder is geen Nagelsmann 2.0, maar ook geen Stevens'

Een wildvreemde is Schreuder, die zijn broer Dick meeneemt als assistent, niet bij Hoffenheim. Nadat hij assistent-coach was bij Vitesse en FC Twente en bij laatstgenoemde ook een jaartje hoofdverantwoordelijke was, werd hij in 2015 door Huub Stevens naar Duitsland gehaald. Toen Stevens in februari 2016 vertrok, bleef Schreuder de rechterhand van diens opvolger: Julian Nagelsmann. Aankomende zomer wordt Schreuder de opvolger van diezelfde Nagelsmann, die na ruim drie seizoenen verkast naar RB Leipzig.

Rosen ziet nieuwe kansen voor Hoffenheim met een frisse Nederlandse wind. Wie de afgelopen jaren aan Hoffenheim dacht, dacht immers automatisch aan Nagelsmann. Nu is het tijd om ook het profiel van de club en de spelers te verduidelijken, zo vindt de sportief directeur. 'Deze verandering brengt mooie ontwikkelingen met zich mee. Ik weet precies hoe hij (Schreuder, red.) over voetbal denkt en wat hij hier neer kan zetten. Hij heeft een moedige, aanvallende en actieve manier van spelen. Dat is precies waar wij voor staan dus dat past perfect bij elkaar', vertelt Rosen.

Niet alleen qua sportief succes (onder meer plaatsing voor de groepsfase van de Champions League vorig seizoen, red.), maar ook qua presentatie heeft Nagelsmann de nummer negen van het afgelopen Bundesliga-seizoen op de kaart gezet. Qua voetbal vindt Rosen de twee coaches enorm op elkaar lijken, maar vooral op menselijk vlak ziet Rosen veel verschillen: 'Zijn levensverhaal en -ervaring zorgt ervoor dat Schreuder een veilige keuze is op meerdere vlakken. Hij is heel anders dan Julian, maar we hebben dan ook nooit gezocht naar een Nagelsmann 2.0. Schreuder is meer terughoudend, maar wel met humor. Maar hij is ook geen Stevens.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer 1899 Hoffenheim
Meer over 1899 Hoffenheim
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.