Schreuder hoopt vier spelers terug te hebben tegen FC Twente

Reacties

Alfred Schreuder hoopt dat de ziekenboeg bij Ajax langzaamaan leegstroomt in de komende dagen. Voor de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch had de trainer liefst tien afwezigen.

Schreuder hoopt vier spelers terug te hebben tegen FC Twente
© Pro Shots
FC Den Bosch
FC Den Bosch
0 - 2
Ajax
Ajax

Schreuder verwacht dat Brian Brobbey, die een gekneusde schouder overhield aan het duel met NEC, zaterdagavond in actie komt tegen FC Twente. Verder denkt hij dat de door griep gevelde Steven Berghuis en Steven Bergwijn kunnen meedoen en duimt hij voor de inzetbaarheid van Jurriën Timber. 'Ik heb Jurriën gisteren gesproken en dat leek ook beter te gaan. We moeten afwachten hoe het morgen en vrijdag gaat', zei hij na de bekerzege op Den Bosch.

Timber heeft eveneens griepklachten. 'Iedere speler is natuurlijk belangrijk, maar Jurriën is een onbetwiste basisspeler. Die heb je wel nodig. Aan de andere kant hebben de jongens in het centrum het vandaag ook goed gedaan.' Vlak voor de wedstrijd tegen Den Bosch werd duidelijk dat ook Edson Álvarez ziek is. Het lijkt er dus op dat Schreuder de Mexicaan niet terug verwacht voor de wedstrijd van zaterdag.

Voor andere spelers ontstaan er kansen door de waslijst aan afwezigen. Zo had Kian Fitz-Jim zijn eerste basisplek en maakte de zestienjarige verdediger Jorrel Hato zijn debuut als invaller. 'Die doen het prima bij Jong Ajax. Ze spelen nu ook moeiteloos mee bij Ajax. We hadden ook geen andere keuzes, maar de jongens doen het ook prima bij Jong Ajax, dus dan is het mooi om ze minuten te geven. Ze waren ook mee op trainingskamp.'

Het spel tegen Den Bosch kon Schreuder wel bekoren. Zijn spelers gaven de Keuken Kampioen Divisie-ploeg 'niet het gevoel' dat er iets te halen viel. 'Ik denk dat we goed begonnen en een zakelijke overwinning hebben geboekt. We hebben weinig kansen weggegeven. Er zijn geen gekke dingen gebeurd. Ik vind het onnodig dat we gele kaarten opliepen, dat is niet slim van onszelf. Het juichen (van Kenneth Taylor, red.) moeten we niet doen en de overtreding van Jorge Sánchez is niet nodig', stelde Schreuder evenwel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.