Schreuder heeft geen spijt van opstelling Ajax: 'Zou het zo weer doen'

Alfred Schreuder maakt zich geen zorgen na het gelijkspel van Ajax tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers kregen na 78 minuten de 1-1 om de oren en verspeelden zo twee punten.

Ajax
Ajax
1 - 1
Go Ahead Eagles

Ajax verzuimde zo om optimaal te profiteren van de nederlaag van PSV bij SC Cambuur (3-0). 'In de eerste helft heb ik niet een heel goed Ajax gezien', zei Schreuder bij ESPN. 'De ruimtes waren klein en voorin ging het stroef. Het was te statisch, met te weinig creativiteit om de tegenstander uit elkaar te spelen. We maakten het wel breed, maar in de eindfase speelden we de bal soms te kort.'

Schreuder koos ervoor om enkele wijzigingen door te voeren in de basis van Ajax. Zo startten Lucas Ocampos en Florian Grillitsch. 'Of ik mezelf iets kwalijk neem? Ik heb de opstelling gemaakt met de staf, dat zou ik zo weer doen. Als je naar de wedstrijd kijkt, moet je gewoon winnen. Het was geen goede wedstrijd, dat klopt, maar de 2-0 zat er eerder aan te komen dan de 1-1. Ik had niet het gevoel dat Go Ahead aandrong.'

De trainer van Ajax bleef rustig, hoewel zijn ploeg nu al drie keer op rij niet won. 'Waarom moet ik nerveus zijn? Ik analyseer deze wedstrijd. Het zat helemaal niet in deze wedstrijd dat het 1-1 zou worden. In de tweede helft kregen we genoeg kansen om de 2-0 te maken, dat verzuimden we. Ik ben het ermee eens dat het geen goede wedstrijd was, maar wij hadden de 2-0 moeten maken.'