Schreuder gaat in op Brobbey: 'Hele wedstrijd komt te vroeg voor hem'

Reacties

Ajax-trainer Alfred Schreuder erkende dat hij tegen Fortuna Sittard beter met een 'echte' spits had kunnen beginnen, maar stelde op het persmoment na de wedstrijd in Limburg ook dat spits Brian Brobbey nog geen volledige wedstrijd kan spelen. Als invaller had Brobbey een belangrijk aandeel in de krappe zege van Ajax in speelronde één.

Schreuder gaat in op Brobbey: 'Hele wedstrijd komt te vroeg voor hem'
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
2 - 3
Ajax
Ajax

'Ze verdedigden goed en we hadden niet de juiste afstemming. Daarom koos ik er na rust voor op met een echte nummer 9 te gaan spelen. Ik leer hier ook van, dat heb ik tegen de jongens gezegd. Ik dacht dat we het zo konden doen in de eerste helft, tegen een defensievere ploeg zonder echte 9 starten. Het bleek niet zo te zijn, dan moet je ingrijpen', gaf Schreuder na afloop van de wedstrijd toe.

Met Brobbey in het veld werd de achterstand razendsnel omgedraaid. Kenneth Taylor maakte gelijk, op aangeven van Brobbey zette Devyne Rensch de bezoekende club op een eerste voorsprong en Brobbey verdubbelde de marge kort na zijn eerste kwartier op het veld.

Een basisplaats lonkt voor Brobbey, maar dat zal niet vanaf het begin tot het einde zijn. 'Een hele wedstrijd komt nog te vroeg voor hem', erkende Schreuder op de afsluitende persconferentie. 'Maar 45 minuten gaat prima. Als je hem laat starten, zou hij het zestig minuten kunnen volhouden. Hij traint hard, hij doet goed zijn best weet wat er gevraagd wordt als spits. Dat zie je ook, er is een goede klik met de spelers om hem heen, ze zoeken hem veel. Dat is belangrijk.'

Schreuder heeft meer opties in de punt van de aanval, zo huurde Ajax onlangs Lorenzo Lucca (met een optie tot koop). De Italiaan debuteerde zaterdag in de wedstrijdselectie van Ajax, maar viel niet in.

Ajax speelt volgende week de eerste thuiswedstrijd in het Eredivisie-seizoen, als het zondag FC Groningen ontvangt.

Ajax
Ajax
6 - 1
FC Groningen
FC Groningen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.