Schreuder draait bij over transfer van Antony

Reacties

Ajax-trainer Alfred Schreuder begrijpt heel goed waarom de clubleiding Antony verkocht heeft aan Manchester United. Een maand geleden sprak de coach zich nog op een andere wijze uit.

Schreuder draait bij over transfer van Antony
© Pro Shots

Bij het Ziggo-programma Rondo sprak Schreuder aan het eind van augustus zijn frustratie uit over de gang van zaken. Antony weigerde te trainen om een transfer te forceren. 'Als je Ajax bent, is het gewoon slecht dat dit gebeurt', stelde Schreuder toentertijd.

Tijdens het traditionele gesprek met de trainer tijdens de interlandperiode bleek Schreuder inmiddels milder gesteld over de recorddeal. 'Het is heel begrijpelijk dat Ajax zo'n speler verkoopt. Dat is de reden dat hij naar Ajax komt, daar leeft Ajax van. Dus het is een goed signaal. Maar het moment is vervelend voor een trainer', sluit Schreuder het onderwerp af bij Ajax TV.

De coach werd tijdens het interview ook geconfronteerd met een lastige situatie in zijn selectie. De laatste weken kwamen Brian Brobbey en Davy Klaassen weinig aan bod, wat leidde tot onvrede. 'Als je niet regelmatig speelt, is het normaal dat spelers niet blij zijn. Het voelt voor een speler dat het een keuze tegen hem is. Een speler kijkt altijd naar zichzelf en dat is logisch, maar een trainer moet een keuze maken. Ik ben trainer om bij Ajax wedstrijden te winnen. Volgens mij is dit van alle tijden, bij Barcelona, bij Bayern München, bij PSV en bij Feyenoord zal het echt niet anders zijn.'

Ook Dusan Tadic passeerde de revue. De aanvoerder werd vier seizoenen op rij MVP van de Eredivisie, dit seizoen heeft hij nog niet gescoord. 'Dusan vult het de laatste weken prima in op rechts', vindt Schreuder. 'Hij is heel erg bezig met Devyne Rensch en de rest van het team, dus hij offert zichzelf ook op voor het elftal. Normaal gesproken komt Tadic het best tot zijn recht op links, maar dat heeft Steven Bergwijn ook. Dan kies ik voor hem, omdat hij een hoog rendement heeft. Maar je weet dat Dusan een teamspeler pur sang is. Hem gaat het om één ding: dat we winnen.'

Ajax hervat de competitie op 1 oktober met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Daarna wordt een belangrijk Champions League-tweeluik gespeeld tegen Napoli, met FC Volendam als tegenstander tussendoor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.