Schorsing streep door de rekening voor door Frankfurt begeerde Zirkzee

Reacties

Joshua Zirkzee is maandag voor drie duels geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij zaterdag kreeg bij het tweede elftal van Bayern München. Die straf geldt ook voor de Bundesliga.

Schorsing streep door de rekening voor door Frankfurt begeerde Zirkzee
© Pro Shots

Zirkzee raakte 1860 München-doelman Marco Hiller hard in het gezicht in een uiterste poging de bal nog te raken. De negentienjarige spits haalde zich daarmee niet alleen de woede van zijn tegenstanders op de hals, hij kon ook met rood vertrekken. Twee dagen later is de straf van de Duitse voetbalbond (DFB) bekend. Wegens 'ruw spel' moet de jeugdinternational drie wedstrijden toekijken.

Voor Bayern heeft dat niet direct negatieve gevolgen, aangezien trainer Hansi Flick dit seizoen niet vaak een beroep deed op Zirkzee. Voor de toch al bekritiseerde aanvaller zelf is het wel een streep door de rekening, omdat er vanuit de Bundesliga interesse is. Zo ziet Eintracht Frankfurt hem deze maand graag komen als opvolger van de naar Club Brugge overgestapte Bas Dost.

Mocht het van een transfer komen, dan moet Zirkzee dus even wachten voordat hij kan debuteren. Voorlopig is het nog niet zover, liet Frankfurt-trainer Adi Hütter maandag weten. 'We zijn geïnteresseerd in Joshua Zirkzee. Maar Eintracht Frankfurt is slechts één partij, je hebt ook nog de speler met zijn agent en Bayern. Het duurt waarschijnlijk nog even voordat er een akkoord is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.