Schorsing Auassar blijft ondanks foute VAR-beelden staan

Reacties

De schorsing voor Adil Aussar van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, blijft staan. Sparta Rotterdam is zonder succes in beroep gegaan tegen de straf die de aanvoerder kreeg.

Schorsing Auassar blijft ondanks foute VAR-beelden staan
© Pro Shots

Auassar werd zondag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo naar de kant gestuurd, na een natrappende beweging richting Rai Vloet. De middenvelder van Heracles had eerst zelf een trappende beweging gemaakt, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük kreeg daar geen beelden van te zien. Zo mocht Vloet blijven staan en maakte hij later in de wedstrijd nog de 1-1.

Sparta was ontstemd over de handelwijze van de VAR, door subjectief de beelden aan de scheidsrechter te tonen. Deze fout werd door Reinold Wiedemeijer toegegeven bij FOX Sports, maar dit kan niet meer hersteld worden. De tuchtcommissie heeft nu beoordeeld dat de actie van Auassar genoeg is voor een schorsing, waardoor er geen vrijspraak komt.

Door de schorsing mist Auassar de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag en de competitiewedstrijd van aankomende zondag tegen SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.