Schoonmaak bij Chelsea: EK-winnaar Emerson vertrekt definitief

Reacties

Emerson Palmieri is door West Ham United overgenomen van Chelsea. De 28-jarige linksback heeft een vierjarig contract getekend bij The Hammers.

Schoonmaak bij Chelsea: EK-winnaar Emerson vertrekt definitief
© Pro Shots

West Ham betaalt naar verluidt dertien miljoen euro voor de vleugelverdediger die geen rol meer speelde in de plannen van Chelsea-manager Thomas Tuchel. The Blues verhuurden Emerson vorig seizoen al aan het Olympique Lyon van Peter Bosz. Daar was de linkspoot in het merendeel van de competitiewedstrijden basisspeler.

Voor een speler die in de schaduw verdween bij Chelsea heeft Emerson een rijk palmares. De linksback was vorig jaar in de zomer nog belangrijk voor de Italiaanse nationale ploeg. Hij was tijdens het EK basisspeler in de halve finale tegen Spanje en in de gewonnen finale tegen Engeland. Ook maakte Emerson deel uit van de Chelsea-selectie die in 2021 ten koste van Manchester City de Champions League won.

Emerson is na Angelo Ogbonna en Gianluca Scamacca de derde Italiaans international in de West Ham-selectie. De ploeg van manager David Moyes eindigde knap als zevende in de Premier League, maar is met nul punten uit drie duels slecht aan het nieuwe seizoen begonnen. Het vertrek van Emerson geeft Chelsea extra financiële middelen om de ploeg te versterken. Timo Werner werd begin augustus verkocht aan RB Leipzig en bij Ajax wordt gedacht aan een terugkeer van Hakim Ziyech.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.