Schöne zakt naar laatste plaats na verrassende nederlaag Atalanta

Atalanta Bergamo had zijn laatste twee thuisduels beide met 5-0 gewonnen, maar maandagavond zorgde SPAL voor een daverende verrassing in het Gewiss Stadium.

Atalanta Bergamo
1 - 2
SPAL
SPAL

Afgelopen seizoen plaatste Atalanta zich voor de Champions League en dit seizoen liet de ploeg van Hans Hateboer en Marten de Roon zien dat dat geen incident was, want ook nu doet het mee om een plek bij de eerste vier. Met name de laatste twee thuisduels maakte Atalanta indruk. AC Milan en Parma werden met 5-0 verslagen.

Ook tegen SPAL begon Atalanta uitstekend. Na ruim een kwartier zorgde Josip Ilicic met een fraaie bal achter zijn standbeen voor de 1-0. Het wachten was op meer doelpunten, maar die kwamen er niet. Negen minuten na rust kwamen de bezoekers ineens vanuit het niets op gelijke hoogte via Andrea Petagna.

En daar bleef het niet bij, want na een uur werd het zelfs 1-2 door een doelpunt van Mattia Valoti. Atalanta kreeg daarna verschillende goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar SPAL hield knap stand. De ploeg van Leonardo Semplici stijgt nu naar de negentiende plaats. Het Genoa van Lasse Schöne is de nieuwe hekkensluiter.