Schöne kan lachen na hoofdwond, Babel voelt zich trots

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Schöne kan lachen na hoofdwond, Babel voelt zich trots

'De sfeer is goed en dat zie je terug in de resultaten.'
• Met de teamgeest bij Argentinië zit het wel goed, ziet Paulo Dybala. Drie van de vijf laatste interlands leverden winst op (tegen Guatemala, Irak en Mexico) en Dybala merkt een positieve vibe onder interim-bondscoach Lionel Scaloni. 'We werken heel goed samen. Ik heb het al eerder gezegd: dit is een prettige groep', aldus Dybala in de Argentijnse media. 'We staan allemaal open voor wat de trainer zegt.'

'Kun je mijn oren nog zien? Dan is zo'n tulband nog een beetje cool.'
• Lasse Schöne won vrijdag met Denemarken de uitwedstrijd tegen Wales in de Nations League. Tien minuten voor tijd moest de middenvelder zich wel laten wisselen met een hoofdwond, nadat hij een elleboogstoot incasseerde. De medische staf bracht een tulband aan bij de Ajacied. 'Ik had graag door willen spelen, maar ze vonden het verstandiger dat ik eraf ging', gaf Schöne aan bij DR.

'Ik denk niet dat veel mensen een paar jaar geleden dachten dat ik hier nu zou staan.'
• Trots maakt zich de laatste dagen meester van Ryan Babel. Met 31 jaar is hij de nestor in de selectie bij Oranje, en bovendien iemand die een berg ervaring meebrengt. 'Voor mij persoonlijk voelt dit geweldig', zegt Babel tegen NUsport. Van revanche wil de aanvaller, die inmiddels op 53 interlands voor Oranje staat, niet spreken. 'Ik zie mijn terugkeer eerder als erkenning. Ik ben er weer en dat heb ik zelf afgedwongen', geeft de aanvaller aan.

'Ik weet zeker dat als mijn vader was meegekomen, dat ik dan de top had gehaald.'
• Prince Rajcomar denkt dat hij verder had kunnen komen als voetballer. De 33-jarige aanvaller versleet de laatste vijftien seizoenen tal van clubs in binnen- en buitenland. Via Fortuna Sittard belandde hij in 2004 bij FC Utrecht in de Eredivisie. Daarna kwam hij weer uit bij bescheidener clubs. In De Limburger zegt Rajcomar dat zijn vader daar invloed op heeft gehad. Hij zou met zijn zoon meegaan naar de Domstad, maar deed dat uiteindelijk niet. 'Ik heb daar veel ruzie met hem over gemaakt', aldus de aanvaller.

'Als je niet tekent ben je dood in Napoli, ga je niet meer spelen.'
• In een interview in De Volkskrant heeft Jonathan de Guzman (foto) een boekje opengedaan over zijn ervaringen bij Napoli. De middenvelder stond van 2014 tot 2017 onder contract bij de Serie A-club, maar na een prettig begin verslechterde de sfeer. Buikklachten leidden tot een sporthernia, maar de clubarts wilde niet dat hij een andere dokter bezocht voor een second opinion.

Uiteindelijk kwamen De Guzman en Napoli lijnrecht tegenover elkaar te staan. 'Ik kon wel lopen, maar niet aanzetten of voluit schieten. Ze dachten dat ik het verzon, dat ik me aanstelde. Dat werd zo vaak tegen me gezegd dat ik ging twijfelen aan de signalen van mijn eigen lijf. Het was sick', zegt De Guzman in een terugblik.

Technisch directeur Cristiano Giuntoli ontbood de middenvelder eind augustus op kantoor. Sunderland had interesse en ook Bournemouth wilde De Guzman aantrekken. De Canadese Nederlander zag de overstap echter niet zitten. ‘Ik wilde eerst fit worden. Giuntoli werd echt kwaad, ging op tafel slaan. Zijn assistent zei: ‘Luister als je niet tekent, wordt hij echt kwaad. Als je niet tekent ben je dood in Napoli, ga je niet meer spelen.’ De hele dag ging het zo door. Tot Giuntoli weg moest om andere deals te maken.’

'Ik vind het heel normaal, ik beschouw dit niet als iets verbazingwekkends.'
• Georgi Petkov stond vrijdagavond negen jaar na zijn laatste interland weer onder de lat bij Bulgarije in het Nations League-duel met Cyprus. De doelman van Slavia Sofia vond het zelf niet opmerkelijk, maar dat was het gezien zijn leeftijd wel. Petkov is namelijk al 42 jaar oud en werd door zijn optreden de oudste keeper ooit die voor een Europees landenteam uitkwam. Eerder dit seizoen werd de vijftienvoudig international al de oudste speler ooit in de Bulgaarse competitie.

• Terwijl zijn landgenoten in De Kuip met 2-0 verloren van Nederland, had Paul Pogba in Dubai een ontmoeting met Lionel Messi. De twee stervoetballers dineerden in het restaurant van Salt Bae, een bekende Turkse slager, chef en restaurateur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Ook voor Iker Casillas zijn interlandperiodes doorgaans voetballoos. De 37-jarige doelman van FC Porto en icoon van Real Madrid zou echter maar al te graag terugkeren in de nationale ploeg van Spanje, zoals wordt geopperd in eigen land nu David de Gea enigszins ter discussie staat. 'Zou ik terugkeren als ik word opgeroepen door Spanje? Heel graag. En als Madrid me zou bellen? Natuurlijk, de plek waar ik ben opgegroeid vergeet ik niet...' (Movistar+)

• De manier waarop Clarence Seedorf en Patrick Kluivert tijdens het Afrika Cup-kwalificatieduel in Kameroen met de pionnen schoven op een denkbeeldig voetbalveld, zorgde op Twitter voor de nodige hilariteit. Waren de twee oud-internationals bezig met een potje dammen of Subbuteo, een bekend tafelvoetbalspel? 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Om te vieren dat Nike al twee decennia shirtsponsor is van Barcelona, heeft het Amerikaanse sportkledingmerk een jubileumshirt ontworpen. Het is een mix van shirts die de club de laatste twintig jaar heeft gedragen. Leuk idee, moeten ze hebben gedacht op het hoofdkantoor. Maar of het nou het gewenste effect oplevert? Wij zijn er op de VI-redactie niet kapot van...

• Jermain Defoe is behalve spits nu ook ridder. De 36-jarige aanvaller van AFC Bournemouth en voormalig international van Engeland kreeg in juni al een OBE (Britse ridderorde) en heeft het speldje nu in ontvangst genomen. Defoe droeg de onderscheiding op aan Bradley Lowery, het zesjarige jongetje dat vorig jaar overleed en met wie hij een sterke band had. Defoe werd geridderd wegens het werk dat hij doet voor zijn stichting, waarmee hij dakloze en misbruikte kinderen steunt in zijn moederland St. Lucia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.