Schöne: 'Geen vaarwel, maar een tot ziens'

Reacties

Na bijna driehonderd wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax vervolgt Lasse Schöne zijn loopbaan in de Serie A. De 33-jarige Deen bevestigde zaterdagavond dat hij mondeling akkoord is met Genoa.

Schöne: 'Geen vaarwel, maar een tot ziens'

'Het is een heel moeilijke keuze geweest', vertelde Schöne na Ajax' 2-2 gelijkspel tegen Vitesse. Omdat de transfer nog niet helemaal rond is, maakte de Deen nog deel uit van de wedstrijdselectie.

'Ik heb lange gesprekken gevoerd met mijn vrouw en met degenen die ik verder liefheb. Iedereen bij Ajax weet hoe ik tegen de club aankijk en wat voor geweldige tijd ik hier heb gehad. Met vorig seizoen als het absolute hoogtepunt. Dat zal het afscheid moeilijk maken. Dit is echter geen vaarwel, maar een tot ziens.'

Schöne, de buitenlander met de meeste duels in Ajax 1, spreekt van een 'mooie kans.' 'Ik heb besloten toe te happen. Ook al ben ik inmiddels 33 jaar, bij Genoa hebben ze plannen met me. Ze zoeken een echte nummer 6, en die rol zal ik in gaan vullen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Blind over Ajax-traditie op eerste speeldag: 'Teken voor seizoen als vorig jaar'
'Ajax ging erg slecht om met de speelwijze van Vitesse'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer L. Schöne
Meer over L. Schöne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.