Scholes tipt Arsenal-paria Özil als oplossing voor Manchester United

Reacties

Manchester United won donderdagavond met 0-1 van Partizan Belgrado, maar maakte opnieuw geen goede indruk. Paul Scholes denkt een goede oplossing voor het gebrek aan creativiteit te hebben gevonden: hij ziet Mesut Özil als mogelijke versterking voor United in januari.

Scholes tipt Arsenal-paria Özil als oplossing voor Manchester United
© Pro Shots

Özil heeft het moeilijk bij Arsenal, waar hij niet in de plannen van Unai Emery voorkomt. Een van de bestbetaalde spelers uit de Premier League zat bij de laatste drie competitiewedstrijden zelfs niet bij de selectie en ook donderdag, bij de moeizame 3-2 zege op Vitória Guimarães in de Europa League, had Emery Özil niet nodig.

Een vertrek bij Arsenal lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn voor Özil en Scholes ziet een binnenlandse transfer naar United als een mogelijkheid. United heeft moeite met het creëeren van kansen en won donderdag enkel dankzij een benutte penalty van Anthony Martial van Partizan. In de Premier League scoorde United maar zes keer in de laatste acht wedstrijden, nadat het seizoen nog zo overtuigend was begonnen met een 4-0 zege op Chelsea.

© Pro Shots

De 31-jarige Özil zou weleens de oplossing kunnen zijn voor het gebrek aan creativiteit, denkt Scholes. 'Manchester United kan zo'n speler wel gebruiken', zei de oud-middenvelder van de recordkampioen in zijn rol als analist bij BT Sport. 'Özil is een speler die het ontbrekende puzzelstukje zou kunnen zijn. In zijn loopbaan heeft hij al bewezen dat hij een speler met veel kwaliteit is.'

'Hij zou een oplossing voor de korte termijn kunnen zijn', vervolgde Scholes. 'Al ligt dat natuurlijk helemaal aan hem. Ik zie een transfer niet zo snel gebeuren, maar hij is wel een speler waar United op korte termijn iets aan zou hebben.'

De laatste speler die de directe overstap maakte van Arsenal naar United was Alexis Sánchez, anderhalf jaar geleden. Dat werd geen succes: Alexis kwam bij United nauwelijks tot scoren en vertrok in de zomer naar Internazionale, waar hij voor zijn blessure weer helemaal opbloeide.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.