Scholes is helemaal klaar met De Gea: 'Het grootste probleem van Man Utd'

Reacties

David de Gea heeft zijn langste tijd onder de lat van Manchester United wel gehad. Dat is de mening van clubicoon en oud-speler Paul Scholes, die vindt dat manager Ole Gunnar Solskjaer onderhand moet gaan kiezen voor een nieuwe keeper.

Scholes is helemaal klaar met De Gea: 'Het grootste probleem van Man Utd'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Newcastle United
Newcastle United

De keepersdiscussie woedt al tijden op Old Trafford. Ooit werd De Gea namelijk gezien als de beste keeper ter wereld, maar zijn prestaties werden langzaam maar zeker een stuk minder. Zeker toen zijn concurrent Dean Henderson grote indruk maakte op huurbasis bij Sheffield United, en daarna terugkeerde bij Man United, werd de roep om een wisseling van de wacht steeds luider. Vooralsnog krijgt De Gea echter nog steeds de voorkeur in de Premier League.

Ook tegen Newcastle United (3-1 zege) wist de Spaanse goalie dit weekend zijn goal niet schoon te houden. En dus verstomt de kritiek allerminst. 'Hij begint écht een probleem te worden', aldus Scholes tegenover BT Sport. 'Die reeks van duels zonder de nul... Dat is gewoon niet goed genoeg.' Man United speelde dit seizoen 25 competitieduels, daarvan speelde De Gea er 23. In die duels kreeg hij acht keer géén tegentreffer. In de laatste negen duels lukte hem dat driemaal.

'Ik heb het al eerder gezegd: dat is het grootste probleem van dit team', vindt Scholes. 'Hij was weer zó slordig.' Toch ziet de ex-middenvelder ook een ander euvel. 'Als je kijkt naar teams die de Premier League hebben gewonnen in het verleden, dan hadden die ploegen allemaal échte leiders in de achterhoede. Dat zou Harry Maguire kunnen zijn, maar eigenlijk moet er écht een dominante speler naast hem staan. Iemand die een spits echt lastig kan vallen. Die speler is er nu niet.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.