Scholes beleeft lekker debuut als manager

Paul Scholes heeft zijn eerste overwinning als manager van Oldham Athletic binnen: 4-1. De 44-jarige manager debuteerde dinsdagavond bij de League Two-wedstrijd tegen Yeovil Town.

Maandagmiddag bevestigde Oldham de aanstelling van Scholes, die zo net als generatiegenoten Ryan Giggs, Gary Neville en Phil Neville aan een trainerscarrière begint. Een dag na zijn presentatie wachtte al de eerste wedstrijd voor Scholes. De Manchester United-legende moest 44 minuten wachten op zijn eerste doelpunt als manager.

Na uitstekend werk van Gevaro Nepomuceno (voormalig Fortuna Sittard en FC Den Bosch) kwam de bal bij Jose Baxter, die de score opende. Zes minuten na rust maakte Callum Lang er 2-0 van. Bevis Mugabi deed vervolgens nog wat terug, maar zijn aansluitingstreffer was er een voor de statistieken. In de slotfase maakte Oldham er namelijk nog 4-1 van door treffers van Mohamed Maouche en Christopher Missilou.

Scholes beleefde zo een lekker debuut als manager. Oldham steeg van de veertiende naar de tiende plaats in de League Two, het vierde niveau in Engeland. Yeovil Town blijft de nummer 21.