Schmidt ziet kansen voor PSV tegen Olympiakos: 'We hebben één voordeel'

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt heeft maandagmiddag voor het eerst gereageerd op de Europa League-loting van zijn ploeg. De Eindhovenaren werden gekoppeld aan Olympiakos, de koploper van Griekenland.

Schmidt ziet kansen voor PSV tegen Olympiakos: 'We hebben één voordeel'
© Pro Shots

Olympiakos stroomde in vanuit de Champions League, waar de Grieken als derde eindigden in een poule met Manchester City, FC Porto en Olympique Marseille. PSV werd op zijn beurt groepshoofd in een Europa League-poule met Granada, PAOK Saloniki en Omonia Nicosia. De ploeg van Schmidt speelde met PAOK dus al tegen een Griekse tegenstander, die het PSV behoorlijk lastig maakte.

'Aan de wedstrijden die in de knock-outfase gespeeld gaan worden, kun je zien dat de Europa League een toernooi van hoog niveau is', reageert Schmidt op de clubsite van PSV. 'Olympiakos is een moeilijke tegenstander, die we met respect zullen benaderen', aldus de Duitse oefenmeester, die evengoed genoeg kansen ziet voor zijn ploeg.

'Ik denk dat er mogelijkheden liggen om ons te kwalificeren voor de volgende ronde. Als de wedstrijd nadert, zullen we ons zoals altijd intensief gaan voorbereiden. We zijn blij dat we de tweede wedstrijd thuis spelen. Dat is een voordeel en maakte het belang van groepswinst afgelopen donderdag groot', besluit Schmidt. De wedstrijden tussen PSV en Olympiakos worden gespeeld op 18 en 25 februari.

Poll (gesloten) Plaatst PSV zich voor de achtste finale van de Europa League?
  • 82% Ja (1.976 stemmen)
  • 18% Nee (432 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.