Schmidt trekt zich niets aan van kritiek: 'Het is nog steeds een perfecte dag'

Reacties

Roger Schmidt staat nog volledig achter zijn keuze om veel spelers te sparen bij de Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van afgelopen zondag. De PSV-coach hoopt donderdagavond in de Europa League tegen Granada de vruchten te plukken van zijn roulatiebeleid.

Schmidt trekt zich niets aan van kritiek: 'Het is nog steeds een perfecte dag'
© Pro Shots
Granada
Granada
0 - 1
PSV
PSV

De keuze van Schmidt om zijn elftal tegen Sparta met het oog op het drukke programma flink overhoop te gooien, leidde tot veel discussie. PSV maakte weinig indruk tegen de Rotterdammers, maar won wel met 1-0 en de Duitse coach was na afloop tevreden. Hij sprak zelfs van 'een perfecte voetbalavond'. Zo denkt hij er een paar dagen later, na behoorlijk wat kritiek in de media, nog steeds over.

Heeft Schmidt veel meegekregen van de kritiek? 'Helemaal niets. Ik kan de Nederlandse media niet lezen, want ik begrijp de taal niet helemaal. Maar voor mij maakt het ook niets uit, met alle respect. Ik moet de beslissingen samen met mijn team nemen', reageert de trainer tijdens zijn persconferentie in Granada.

Schmidt: 'Het is een lastige tijd. Niet alleen voor ons, maar voor alle clubs. Door de bijzondere omstandigheden en het spelen om de drie dagen moet ik spelers beschermen. Het is zaak om zoveel mogelijk blessures te voorkomen, want we willen op alle fronten succesvol zijn. Het is onmogelijk om op drie fronten te strijden met slechts elf, twaalf, dertien of veertien spelers. Dus ja, het was een goede beslissing, want we hebben gewonnen van Sparta. Ik zie het nog steeds als een perfecte dag.'

De PSV-coach geeft verder aan dat de strijd volgens hem nog volledig openligt in Groep E van de Europa League. Het is nu zaak voor de Eindhovenaren om plaatsing voor de knock-outfase volledig in eigen hand te houden richting de laatste speeldag. Schmidt is onder de indruk van Granada, dat in Eindhoven eind oktober met 1-2 won.

Schmidt: 'Het is altijd lastig om tegen Spaanse teams te spelen. Vaak zijn ze tactisch erg goed en mentaal sterk. Ik verwacht dat het morgen echt fifty-fifty is. We hoeven niet heel veel risico te nemen, maar we willen wel laten zien dat we gekomen zijn om te winnen.'

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
4
0
2
12-9
+3
12
2
Granada
6
3
2
1
6-3
+3
11
3
PAOK Saloniki
6
1
3
2
8-7
+1
6
4
Omonia Nicosia
6
1
1
4
5-12
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.